Diari Més

Municipal

Roda inicia la tercera fase dels Pressupostos Participatius

Es poden presentar les propostes d'inversió

L'alcalde de Roda presentant la nova edició.

Roda inicia la tercera fase dels Pressupostos ParticipatiusAjuntament Roda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Roda de Berà comença avui la tercera edició dels Pressupostos Participatius, amb l'eslògan Imagina, proposa, participa. Tu decideixes com avança Roda de Berà! La ciutadania podrà decidir en quins projectes s'inverteix una part del pressupost de 2023.

El passat, l'Hotel d'Entitats va acollir la sessió de presentació d'aquesta edició, durant la qual l'alcalde Pere Virgili, i Coia Poblet, del gabinet Ceres, van explicar als assistents tots els detalls i novetats del procés que comença avui. L'alcalde, a més a més, va fer un balanç, i va anar explicant totes les inversions guanyadores de les passades edicions i com s'han anat executant, amb dades econòmiques i imatges.

Durant dues setmanes els rodencs majors de 16 anys, empadronats o amb una segona residència, i les entitats veïnals podran presentar les propostes. Ho podran fer físicament, omplint la butlleta que trobaran a l'OAC de l'Ajuntament, o bé de forma telemàtica, a través del web tudecideixesrdb.cat.

Les associacions de veïns hauran de celebrar una sessió amb els socis, i serà l'acta de la reunió el document que servirà per presentar-hi les propostes. Aquestes hauran de complir els criteris que marca el protocol de l'edició, i que seran també els que seguirà la comissió tècnica municipal per validar les propostes. Han de ser inversions, i no obres de manteniment, factibles, viables tècnicament, inclusives i sostenibles en el temps, que no superin els 130.000 euros, i, tot plegat, pensant en l'interès global del municipi.

Un cop finalitzat el període de presentació de propostes, la comissió tècnica farà una validació prèvia i es convocarà una sessió on la ciutadania podrà debatre sobre les propostes recollides i determinarà quines són les quinze més prioritàries. Les escollides passaran a la següent fase.

tracking