Diari Més

Tecnologia

Salou fa un pas endavant en el programa «Salou Smart Turístic»

S'han instal·lat dues torres que compten amb una antena de comunicacions i un sensor de comptatge de persones

En total la capital de la Costa Daurada comptarà amb set noves torres.

Salou fa un pas endavant en el programa «Salou Smart Turístic»Ajuntament Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou ha iniciat aquest dijous l'execució del programa «Salou Smart Turístic» amb la instal·lació de dues torres a la Punta del Cavall i a la Punta Prima. A aquestes dues s'afegiran cinc més a laplatja Capellans, a la cala Llenguadets, a la platja Llarga, a cala Font, a cala Morisca i a la zona del dipòsit d'aigua del Cap Salou.

Aquestes torres disposen de serveis diversos, com càmera web de visió turística, sensor de comptatge de persones i son punts de comunicació de la pròpia xarxa de telecomunicacions que incorpora el projecte. En la torre col·locada a la Punta del Cavall també s'instal·larà una estació meteorològica auxiliar, que complementarà la principal, ubicada al carrer de Joan Fuster.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha recordat que «Salou va iniciar, abans de la pandèmia, un procés de transformació en un municipi sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat».

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha explicat que «la instal·lació de les estructures forma part d'un projecte inicial per tal que Salou sigui ciutat intel·ligent». Així mateix, ha dit, «treballem en altres projectes que transformen les comunicacions i doten de sensors i sistemes telegestionats a tota la ciutat. És, sens dubte, una millora per a la ciutadania, el turista i el visitant, i per a tot el vessant de serveis públics».

tracking