Diari Més

Municipal

Castellvell del Camp aprova un pressupost de 3,2 milions d'euros

Les inversions preveun la realització de la segona fase d'obres per fer visitable el refugi antiaeri

El ple va donar llum verda a l'aprovació inicial dimecres passat.

Castellvell del Camp aprova un pressupost de 3,2 milions d'eurosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Castellvell del Camp ha aprovat un pressupost de 2023 de 3.175.448,89 euros, una xifra que suposa un increment de 272.727 euros respecte al pressupost anterior. Els comptes van ser aprovats amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC-AM i Ara Castellvell), l'abstenció del PSC i el vot en contra de Junts per Castellvell. En el capítol d'inversions, destaca la segona fase de les obres del refugi antiaeri per fer-lo visitable, el cofinançament del soterrament de les torres elèctriques, la millora de la pavimentació de diferents indrets del municipi o la instal· lació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, ha definit els nous comptes com «uns pressupostos socials, fets i pensats per a la gent i, a la vegada, estan compromesos amb la sostenibilitat, la cultura i l'educació». El batlle també va destacar, en el plenari del passat dimecres que, per tercer any consecutiu, s'han congelat les ordenances del 2023 per evitar incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania. L'equip de govern preveu reduir l'endeutament del consistori a zero a finals de 2023. El pressupost inicial del 2023 contempla un capítol d'inversions reals de 783,830,38 euros. Una de les inversions més destacades serà l'execució de la segona fase de les obres del museu i refugi antiaeri de la Guerra Civil perquè sigui visitable (138.493,84 euros). Altres inversions destacades del 2023 seran la millora de la pavimentació de diferents indrets del municipi com la urbanització d'una zona del poble pendent (164.260 euros); la partida destinada al cofinançament del soterrament de les torres elèctriques (128.702 euros); la instal·lació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics (111.941 euros); la millora de la xarxa de l'enllumenat públic (42.784 euros); la millora del pati de l'escola Santa Anna, que va ser la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius 2022-23 (40.000 euros); o la instal·lació de fanals a Els Pugets, Camí Ample i Santa Anna (33.942 euros).

El plenari també va aprovar per unanimitat el IV Pla de Polítiques d'Igualtat de Gènere i Diversitat de la comarca del Baix Camp (2022-2026) i el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Camp i l'Ajuntament de Castellvell del Camp en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar per al període 2022-2025.

tracking