Diari Més

Els allotjaments turístics de Tarragona esperen una ocupació del 70% per aquest pont

A la costa, l'oferta de PortAventura World és el principal reclam pel públic familiar

Dues persones inspeccionen l'interior d'un dels allotjaments del Càmping Gavina de Creixell.

Els càmpings de la Costa Daurada confien en el turisme internacional aquest estiuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Berta Cabré, calcula que pel pont de la Immaculada l'ocupació als allotjaments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre serà del 70%. El fet que el pont quedi una mica fragmentat, sent festius dimarts i dijous, fa que molts clients facin vacances durant dos períodes, o bé de dissabte a dimarts, o bé de dijous a diumenge.

Per aquests dies, «esperem públic familiar i de proximitat, sobretot d'origen nacional, que aprofitarà l'estada a la nostra destinació per conèixer l'oferta lúdica de PortAventura World, enfocada a Nadal», ha afegit la presideta de la FEHT.

En el cas dels hotels, que encara estan oberts a la demarcació de Tarragona, esperen arribar a un 65% d'ocupació, comptant amb les reserves de darrera hora que s'esperen en funció de la climatologia. Cabré ha afegit que «si les estacions d'esquí ja poden obrir, molts clients preferiran anar a la muntanya».

Fent referència al sector del càmping, la presidenta de la FEHT ha indicat que «és un pont més orientat a les zones de muntanya, de fred i de neu, no tant de costa». En aquest sentit, ara mateix hi ha 14 càmpings oberts -6 de costa i 8 d'interior-, aproximadament el 25% del total i l'ocupació rondarà al voltant del 75%. Finalment, la previsió d'ocupació pel sector apartamentístic és del 50%, aproximadament.

Novembre amb dades positives

Cabré ha explicat que la primera quinzena de novembre també ha estat positiva pel sector turístic tarragoní. Segons dades del Tourism Data System de l'Observatori de Turisme del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat, de l'1 al 15 de novembre, a la província s'han realitzat més de 215.000 pernoctacions, això representa un increment de gairebé el 8% respecte al mateix període de l'any 2019 -abans de la pandèmia-.

Per destinacions turístiques, a la Costa Daurada s'han fet més de 180.000 pernoctacions (+1,1% respecte al mateix període de 2019) i a les Terres de l'Ebre, més de 33.000 (+69,5%). Aquestes dades per Cabré mostren que «la gent segueix amb ganes de viatjar i que la nostra proposta de turisme esportiu, d'esdeveniments i de turisme sènior també és interessant pels diferents mercats».

tracking