Diari Més

Policial

Detingut a Salou un ciutadà rus per estafar uns 2.000 MEUR amb dipòsits financers

La Guàrdia Civil localitza el presumpte estafador, buscat per la Interpol, en un immoble del municipi

Agents de la Guàrdia Civil escortant el detingut a la sortida de casa seva a Salou.

Detingut a Salou un ciutadà rus per estafar uns 2.000 MEUR amb dipòsits financersACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous a la matinada a Salou un home presumptament relacionat amb una estafa amb dipòsits financers per valor d'uns 2.000 milions d'euros, segons han confirmat a l'ACN fonts de la investigació. Els policies han arrestat l'individu en un immoble del carrer de l'Ametlla del municipi de la Costa Daurada.

L'operatiu amb desenes d'agents del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) ha començat a les set del matí i s'ha allargat més d'una hora. L'arrestat, de nacionalitat russa, estava buscat per la Interpol, que n'havia activat l'ordre de cerca i captura.

El detingut formava part d'una organització criminal de caràcter transnacional formada per sis persones, la majoria russos, que havien creat i registrat al Kazakhstan diverses empreses de caràcter financer, que imitaven activitats d'inversió, que realment mai no es donaven, seguint el principi de la piràmide financera o esquema piramidal.

Aquest romandrà a dependències de la Guàrdia Civil de Tarragona en espera que es resolgui el pertinent procediment d'extradició per lliurar-lo a les autoritats del Kazakhstan.

Estafa

Com a conseqüència de l'estafa, 700 persones han arribat a perdre 1 bilió i 60 milions de tenge kazakh, que és l'equivalent a més de dos mil milions d'euros, en dipòsits financers, dels quals l'organització es va apropiar il·lícitament. Oferien dividends de més del 200% anual, cosa que va incitar moltes de les víctimes a recomanar les inversions a amics i coneguts. Les estafes van tenir lloc del març de l'any 2016 al juliol del 2017 afectant víctimes de diferents nacionalitats.

tracking