Diari Més

Municipal

Roda oficialitzarà l'agermanament amb Benaoján els dies 9 i 10 de desembre

Durant els actes es descobrirà una placa commemorativa

Imatge del castell de Roda de Berà, on treballadors del Banc d'Espanya realitzen les seves vacances.

Roda de Berà, una de les destinacions on el Banc d'Espanya subvenciona les vacances als seus empleatsAjuntament de Roda de Berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Roda de Berà i de Benaoján (Màlaga) van aprovar a finals d'octubre de l'any passat l'agermanament entre els dos municipis. La idea va sorgir durant l'estiu de 2021, en una conversa entre l'alcalde Pere Virgili i un rodenc familiar de l'actual alcaldessa de Benaoján, Soraya García. Els dos consistoris van convocar llavors una reunió telemàtica i es va arribar a un enteniment, tenint en compte els vincles històrics i socials que uneixen els dos pobles.

Per a celebrar l'agermanament i consolidar-lo, l'Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura, ha organitzat diversos actes que tindran lloc el 9 i 10 de desembre. Per a l'ocasió, viatjaran fins a Roda de Berà l'alcaldessa Soraya García i la regidora de Cultura, Olga Barranco, acompanyades per una tècnica municipal.

La benvinguda a les autoritats i l'acte institucional se celebrarà el 9 de desembre, a partir de les 10 h. a l'Ajuntament. Seguidament, a l'entrada del municipi, a la plaça Francesc Macià, es descobrirà una placa commemorativa. A les 11.30 h., es farà una visita guiada a diversos indrets turístics de Roda de Berà i, a partir de les 18.30 h., tindrà lloc una exhibició del Ball de Diables de Roda de Berà i seguidament l'encesa oficial dels llums de Nadal. El diumenge, a les 12.30 h., la plaça de l'Ajuntament acollirà una exhibició de castells i folklore popular, entre d'altres actes.

tracking