Diari Més

Laboral

Els treballadors de Lear a Valls aturen les reunions amb l'empresa i convoquen mobilitzacions

El comitè d'empresa assegura «no és que no hi hagi hagut una proposta acceptable, sinó que l'empresa ha fet un pas enrere»

Imatge aèria del polígon industrial de Valls.

La plantilla de la planta Lear de Valls farà protestes per «l'estancament» dels salarisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de Lear Engineering Valls han donat per aturades les reunions de conveni fins que l'empresa «no aporti una proposta mínimament acceptable en la situació actual. Després de 17 reunions, no és que no hi hagi hagut una proposta acceptable, sinó que l'empresa ha fet un pas enrere», expliquen des del comitè d'empresa.

Lear Engineering Valls (amb més de 250 treballadors/es) és un dels centres d'excel·lència de Lear Corporation (més de 160.000 treballadors/es a tot el món) on es desenvolupenprojectes d'automoció pels principals fabricants de cotxes.

Així doncs, el comitè indica que «després de mesos finançant l'empresa,l'última oferta està molt lluny de l'IPC que està suportant la classe treballadora i amb la conseqüent pèrdua de poder adquisitiu. Mentrestant, LEAR reparteix grans beneficis als seus accionistes i directius».

Un altre dels punts de negociació del conveni és el teletreball. Els treballadors manifesten que «a l'àread'enginyeria portem més de 20 mesos realitzant teletreball amb molt bons resultats. L'empresa, basant-se en instruccions d'Estats Units (segons comunica), no ens ho volen consolidar en el conveni, però sabem,quan l'interessa, contracta treballadors/es amb 100% teletreball». El comitè, per la seva banda, creu que el teletreball és una mesura per aconseguir i retenir talent, alhora que millora la conciliació familiar.

A més de paralitzar les reunions amb l'empresa, el comitè ha convocat dues mobilitzacions. La primera, serà aquest dijous 24 de novembre a les 13.30, i «estan convocats els enginyers/es perexpressar la seva disconformitat amb l'empresa davant del centre de treball», expliquen. La segona, serà dimecres 30 de novembre a les 13.30, quan està planificada una manifestació que recorrerà gran part del polígon industrial de Valls.

tracking