Diari Més

Fotografia

El nostre territori a vista de fotògraf

El col·lectiu de fotògrafs Photo Km0 inaugura aquest dissabte a Riudoms l'exposició 'Del Llamp. Una mirada col·lectiva al Camp de Tarragona'

Cada autor ha retratat el Camp de Tarragona des de la seva perspectiva.

El nostre territori a vista de fotògrafRubén Perdomo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'any 1978 Roser Carol publicava el llibre Frases fetes dels Països Catalans. En ell s'hi recollia la dita Gent del Camp, gent del llamp, explicant que l'origen d'aquesta exclamació seria el descuit que va tenir Déu en poblar el món.

Segons Carol, quan el Creador ja havia poblat Europa i anava cap a l'Àfrica, va perdre unes quantes persones just quan passava per damunt del Camp de Tarragona. Déu s'hauria enfadat tant, que fins i tot se li hauria escapat algun renec. Però tot seguit s'ho hauria repensat, tot exclamant: Ja que hi són, que s'hi quedin! Aquesta Gent del Llamp és una de les grans protagonistes de l'exposició Del Camp, que s'inaugurarà aquest dissabte 19 de novembre al Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) de Riudoms. Es tracta d'una exposició fotogràfica lliure sobre el Camp de Tarragona que engloba els treballs dels diversos fotògrafs del col·lectiu Photo Km0: Gerard Boyer, Pep Escoda, Ram Giner, Carles Llop, Verònica Moragas, Nani Nolla, David Oliete, Rubén Perdomo, Alba Rodríguez, Cristina Serra i Albert Villena.

L'associació Photo Km0 està formada per professionals de la fotografia amb un fort compromís amb el teixit cultural i documental del territori. Tots, són originaris de diversos pobles i ciutats del Camp de Tarragona. Per a l'exposició Del Llamp, cadascú ha escollit un angle des del qual mostrar aquest territori.

Així, hi ha qui ha centrat la seva mirada en la societat, els homes i les dones que hi viuen. Altres en mostren el paisatge, sigui agícola, urbà o industrial. També hi són presents el comerç i la gastronomia i, en definitiva, tot allò que defineix el Camp. A través d'aquesta suma de mirades, l'exposició acaba conformant un discurs ple de missatges que el visitant podrà descobrir a través de l'observació pausada.

Del Llamp. Una mirada col·lectiva al Camp de Tarragona s'inaugurarà dissabte a les 12 del migdia amb un vermut.

Cada autor ha retratat el Camp de Tarragona des de la seva perspectiva.

El nostre territori a vista de fotògrafNani Nolla

El nostre territori a vista de fotògrafVerònica Moragas

tracking