Diari Més

Successos

Desocupen quinze pisos de l'edifici de la plaça Martorell de Roda de Berà

Amb molta presència policial, el desallotjament s'ha realitzat sense cap incident

Imatge de la presència policial per la desocupació de quinze pisos de l'edifici de la plaça Martorell de Roda de Berà.

Desocupen sense incidents quinze pisos de l'edifici de la plaça Martorell de Roda de BeràCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de molts mesos de lluita, l'Ajuntament de Roda de Berà ha aconseguit desallotjar aquest matí els quinze pisos de l'edifici número 2 de la plaça Martorell. A l'actuació hi han participat deu agents de la Policia Local de Roda de Berà, dues patrulles d'ordre públic de Mossos d'Esquadra, i dues més de seguretat ciutadana, donant suport en l'execució del desallotjament.

Aquest ha estat el primer que efectuen amb el nou Protocol per a desnonaments i ocupacions, posat en marxa recentment, el qual incorpora mesures de protecció per a millorar l'atenció a les persones vulnerables. El desallotjament, que s'ha desenvolupat sense incidents, va ser autoritzat pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona al·legant motius de seguretat i salubritat. La sentència d'execució va ser notificada la passada setmana als afectats, els qui des de feia temps ocupaven de forma irregular aquest edifici, i vivien en una situació d'insalubritat i posant en perill el veïnat proper degut a les connexions il·legals.

Durant molt de temps han estat continues les incidències que s'han produït en l'edifici, provocant problemes d'inseguretat a la zona nord del nucli urbà. Les connexions irregulars a la xarxa elèctrica havien causat molts i diferents talls de llum al barri per sobrecàrrega i excés de consum, i els veïns i veïnes han patit problemes de salubritat i altercats.

Recollides les queixes veïnals, els tècnics municipals van realitzar una inspecció a finals del passat mes de juliol, constatant que l'edifici no complia les condicions de seguretat, salubritat i habitabilitat requerides per la normativa vigent.

Tots els habitatges, als quals també els mancava la cèdula d'habitabilitat, van ser declarats inhabitables i el 17 d'agost es va ordenar per resolució d'alcaldia el desallotjament dels habitatges, amb un termini de tres dies per donar-ne compliment. Transcorreguts aquests dies els ocupants no van deixar l'edifici, fet pel qual es va resoldre una execució forçosa del desallotjament, autoritzada pel jutge el 19 d'octubre.

Un cop desallotjat, l'edifici ha quedat totalment assegurat i tancat, per evitar que ningú hi pugui accedir, i perquè no esdevingui un perill per als veïns i veïnes dels habitatges contigus. L'empresa subministradora de llum ha tallat el subministrament i una empresa col·laboradora s'ha encarregat de tallar l'aigua.

Tampoc existeix cap possibilitat que ningú es pugui connectar de forma irregular al subministrament de gas. També s'han contractat els serveis externs de neteja i de serralleria. Totes les despeses derivades seran reclamades a les propietats, dos particulars i un fons voltor, el qual és propietari de tretze dels quinze pisos.

Durant aquesta setmana, des del Consell Comarcal del Tarragonès s'han reforçat amb dos tècnics més els Serveis Socials de Roda de Berà, per donar resposta a les necessitats que poguessin sorgir a conseqüència de la desocupació, tot i que dels quinze habitatges només dues famílies són usuàries de Serveis Socials.

tracking