Diari Més

El duet vallenc d'urban pop Figa Flawas s'imposa al Sona9 2022

Eloi Sayrach, en segona posició, rep el Premi Joventut, i Aina Koda, en tercera, guanya el Premi Cases de la Música

El duet recollint el premi.

El duet vallenc d'urban pop Figa Flawas s'imposa al Sona9 2022TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El duet vallenc d'urban pop Figa Flawas s'ha imposat aquest dijous al Sona9 2022 amb el premi al millor grup. El cantant Eloi Sayrach ha quedat en la segona posició i s'ha endut el Premi Joventut i la rapera Aina Koda, en la tercera i ha guanyat el Premi Cases de la Música. La gala final s'ha celebrat a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat, amb l'actuació dels tres finalistes i amb un final de festa a càrrec dels osonencs Dan Peralbo i El Comboi. Els guanyadors de la darrera edició del Sona9 han presentat les cançons del disc, Miris com t'ho miris(Magic Mountain / The Yellow Gate, 2022).

Figa Flawas és un duet vallenc, cantant i productor, de música urbana i pop en català que fins ara ha apostat predominantment pels ritmes més llatins i el reggaeton. Figa Flawas neix al 2020 quan es publica aquell agost 100graus. Fins ara han publicat cinc senzills, entre els quals La Tabarra, Xuculatina, Osset de Peluix, Sort de la Mama i Ho fem fàcil. A més a més, el nadal de l'any del seu debut van fer una nadala Trineu i, a més, aquest gener del 2022 van protagonitzar la banda sonora de les festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, el seu poble natal amb De Deu en Deu.

En declaracions a l'ACN, Xavier Cartanyà, dels Figa Flawas, remarca que són un grup que fan pop i també música urbana i volen que la gent es diverteixi. El cantant Josep Velasco explica que fan la seva música en català i que no tenen un gènere concret i això diuen que fan un «divertimento».

El guardó que han guanyat Figa Flawas al millor grup del concurs, segons la votació del jurat, inclou, entre d'altres, l'enregistrament i edició digital d'un EP (quatre cançons) en un estudi professional; gravació d'un videoclip coordinat per Televisió de Catalunya i signatura d'un contracte discogràfic amb la companyia pactada amb l'artista, i una gira de concerts als festivals FIM de Vila-seca, Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic, La Mercè de Barcelona i Capsa Music Festival de Tarragona. També inclou una campanya de publicitat a TV3, Catalunya Ràdio i Enderrock, quan s'hagi publicat el disc; accés a la radiofórmula d'iCat, un cop s'hagi publicat el disc i portada a la revista Enderrock del mes d'agost del 2023

Segon classificat

El Premi Joventut ha estat per Eloi Sayrach i inclou l'enregistrament i edició digital d'un single (dues cançons) en un estudi professional, gravació d'un videoclip coordinat per Televisió de Catalunya, campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9 i material musical per valor de 600 euros.

Tercer classificat

Aina Koda ha rebut el Premi Cases de la Música al tercer classificat del concurs. El guardó inclou un programa Incubadora Musical, gestionat i coordinat per les Cases de la Música amb una sèrie d'ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació, una campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9 i material musical per valor de 600 euros.

Per la seva part, l'artista badaloní de música urbana Subliminal ha rebut el Premi Verkami per votació popular. En total, són 1.000 euros en material musical i descompte del 100% sobre els serveis de Verkami, entre d'altres.

El Sona9 està organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio–iCat, TV3 i la Generalitat, amb el patrocini d'Estrella Damm, i el suport de la Fundació SGAE, Cases de la Música, el Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Palma i la Generalitat Valenciana.

Els guanyadors del Sona9 de les darreres edicions han estat Dan Peralbo i El Comboi (2021), Reïna (2020), Maria Jaume (2019), Sandra Bautista (2018), Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010).

L'actuació dels Figa Flawas al Sona9 a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat.

El duet vallenc d'urban pop Figa Flawas s'imposa al Sona9 2022ACN

tracking