Diari Més

Societat

Unes 300 persones participen al Festival Senderista de la Costa Daurada – Terres de l'Ebre

Durant dos caps de setmana s'han programat activitats a les Muntanyes de Prades i a les Terres de Mestral

Imatge de la sortida per l'entorn de Pratdip.

Unes 300 persones participen al Festival Senderista de la Costa Daurada – Terres de l'EbreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 294 persones s'han inscrit a la segona edició del Festival Senderista de la Costa Daurada – Terres de l'Ebre que s'ha celebrat els dies 21, 22 i 23 a les Muntanyes de Prades i el 28, 29 i 30 a les Terres de Mestral. Durant els dos caps de setmana s'han programat una trentena d'activitats adreçades a tots els públics, especialment al familiar, que han estat conduïdes per 17 operadors locals.

L'esdeveniment, organitzat per la revista Descobrir Catalunya, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i els consells comarcals de la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Baix Camp i els municipis de la Mancomunitat formada per Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Pratdip i Tivissa. «Enguany, les empreses operadores han organitzat unes activitats espectaculars amb maridatge de productes locals i amb temàtiques molt atractives que han fet gaudir als assistents de totes les edats», ha assegurat l'editora de la revista, Sílvia Grimaldo.

A les Muntanyes de Prades s'han programat 17 activitats de caràcter molt divers: sortides culturals, musicals, i sensorials; experiències astronòmiques; descoberta de barrancs, avenços i zones d'interès geològic; observació d'ocells; gimcana familiar, etc. En aquesta zona, les tres activitats que han tingut més acceptació i que han comptat amb més participants han estat la sortida des del Refugi de la Mussara als Avencs de la Febró, la descoberta del barranc de Castellfollit amb els 5 sentits i l'excursió a la zona de Capafonts, on els senderistes han pogut practicar l'ancestral ofici de pastor.

Pel que fa al segon cap de setmana, les 13 sortides programades als municipis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Pratdip i Tivissa han ofert als participants la descoberta de camins empedrats, passejades per la platja, ascensos a cingles i cims emblemàtics, visites al Molí d'Oli de Vandellós, etc.

En finalitzar cada sortida els participants han degustat productes locals de proximitat com vins de la zona o viandes típiques. Pel que fa a la procedència dels visitants ha estat fonamentalment de la demarcació de Tarragona i de la zona metropolitana de Barcelona.

tracking