Diari Més

Societat

Centenars de visitants participen en el primer dia de les jornades modernistes Els Pallaresos 1900

Centenars de visitants d'arreu del Camp de Tarragona no s'han volgut perdre detall de les 40 activitats que configuren les jornades

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple a vessar als carrers i a les activitats programades aquest dissabte certifiquen ja l'èxit de la segona edició de les jornades modernisteselsPallaresos 1900, que tindran continuïtat demà diumenge. Més de 200 recreadors d'època han participat en elpassacarrer, que hacomptattambé amb la participació de la Colla Gegantera de la localitat, i centenars de visitants d'arreu del Camp de Tarragona no s'han volgut perdre detall de les 40 activitats que configuren les jornades.

L'acció combinada del llegat de Jujol i la capacitat de seducció demostrada pel comitè organitzador han convençut també a municipis com Tarragona, Reus,laSecuita, Roda de Berà,laCanonja i Constantí a estar presents a la cita i configurar un producte turístic competitiu de primer ordre. De fet, els ressons han arribat a ciutats com Alcoi i Lleó, que també han volgut estar presents en aquesta segona edició.

Els recreadors hanrepresentatmembres de la classe alta amb el màxim rigor històric, mostrant la classe treballadora en ebullició permanent, un grup de dones desitjoses de fer safareig en els rentadors privats dels senyors Bofarull i les reivindicacions d'un grup de sufragistes disposades a tot per a reclamar el vot per al gènere femení. La seva lluita era portada de 'La Veu dels Pallaresos', un setmanari regionalista efímer editat expressament per les jornades i que destacava precisament com el 1920 les dones dels Estats Units havien accedit per fi al dret al vot. La representació ha anat a càrrec del grup de teatre social Veus de Dones, del Baix Gaià.

L'experiència s'ha completat amb la representació multitudinària d'una boda del mateix any, basada en personatges reals, mentre l'experiència que es vivia fora del temple sumava l'obertura, per part dels seus propietaris, dels baixos delshabitatgesambempremtamodernista possiblegràcies a la inestimable col·laboració d'un poble bolcat i recreacions de duel a espasa; degustació de vins de la DO Tarragona i la bodega Vives Ambrós; espais per gaudir d'un bon vermut de Casa Padró i mercats d'antiquaris i d'entitats que convivien amb espectacles i música en viu.

«Les primeres jornades van ser un èxit i teníem la responsabilitat i el compromís de fer-ho millor». El regidor de Cultura, SamuelUrbano, destacava que enguany «s'han incrementat la varietat i el nombre de les activitats», posant èmfasi «en la implicació del poble i de les entitats. També tenim la sort que ens acompanyen diferents ajuntaments, entre els quals es troba Reus, ciutat modernista per excel·lència, i d'altres com Tarragona que ens permeten fer territori per potenciar tots junts el modernisme».

Per la seva banda, el director de les jornades, XavierMarcos, es mostrava més que satisfet per la resposta popular. «Només cal veure la nombrosa participació de gent caracteritzada d'època. Sobrepassem amb escreix el nombre de gent de l'any passat, i demà encara n'esperem més. A més, cal tenir en compte que el poble s'ha fet seva la festa. Portem vora de tres mesos en els quals hem fet taller perquè la gent que ho vulgui es pugui confeccionar els seus vestits i l'acolliment ha estat brutal».

Imatge de la segona edició de les jornades modernistes els Pallaresos 1900.

Centenars de visitants participen en el primer dia de les jornades modernistes Els Pallaresos 1900Cedida

Imatge de la segona edició de les jornades modernistes els Pallaresos 1900.

Centenars de visitants participen en el primer dia de les jornades modernistes Els Pallaresos 1900Cedida

Imatge de la segona edició de les jornades modernistes els Pallaresos 1900.

Centenars de visitants participen en el primer dia de les jornades modernistes Els Pallaresos 1900Cedida

tracking