Diari Més

Mobilitat

Carreteras farà mesuraments acústics a Roda de Berà per les queixes sobre les bandes rugoses a l'AP-7

Anuncia que les solucions «dependran de cada cas en concret»

Les bandes rugoses han provocat les queixes dels veïns a caua del soroll que provoquen.

Carreteras farà mesuraments acústics a Roda de Berà per les queixes sobre les bandes rugoses a l'AP-7DGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons que ha anunciat l'Ajuntament de Roda de Berà, aquest dimecres ha entrat al registre d'entrada municipal la resposta del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a la carta que el regidor Manel González els va enviar el passat mes de juliol, demanant-los una solució al problema acústic de les bandes rugoses instal·lades a l'AP-7.

La petició municipal era la retirada de les bandes a causa de les molèsties als veïns o, en tot cas, la instal·lació de pantalles acústiques que redueixin el soroll.

A la carta de resposta, el director general de Carreteres,JavierHerrero, informa l'Ajuntament rodenc que pròximament s'iniciaran mesuramentsacústiquesen aquells punts on s'han recollit queixes veïnals i hi actuaran en conseqüència, tot i que no s'especifiquen els terminis d'actuació ni de quina manera es procedirà, segons indica, perquè «les mesures a adoptar dependran de cada cas en concret», assegura.

Segons s'informa la carta, el Ministeri va haver de prendre la decisió d'instal·lar aquestes bandes rugoses, «per alertar els conductors mitjançant el so i la vibració en abandonar involuntàriament el carril» amb l'objectiu «de reforçar, entre altres qüestions, la seguretat viària, màxima prioritat per a aquest Ministeri», es pot llegir a la missiva.

Segons el ministeri, l'increment del 40% de la mitjana de trànsit total de vehicles a l'autopista i l'augment del 80% de la circulació de vehicles pesants, han provocat també un increment del nombre d'accidents vinculats a l'abandonament del carril.

tracking