Imatge de la benedicció d'una majòlica de la patrona de la Pobla de Mafumet a Montserrat.
CedidaActualitzada 31/10/2022 a les 18:07
L'acte, llargament esperat, va poder ser celebrat finalment el dissabte 22 fd'octubre i va comptar amb una elevada participació, amb més de 250 veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet en una comitiva que va estar encapçalada per l'alcalde del municipi, Joan Maria Sardà i pel rector de la parròquia pobletana, Mn. Joan Antoni López Díaz-Cano, a més de comptar també amb l'acompanyament de Mn. Joaquim Fortuny, degà i president del Capítol de la Catedral de Tarragona.
El grup desplaçat fins al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat va participar de la missa per a, seguidament, desplaçar-se fins al Camí dels Degotalls, a on va assistir a la inauguració i benedicció d'una majòlica de la patrona pobletana. Així i des d'ara, la Mare de Déu del Lledó ocupa un espai destacat en aquest emblemàtic espai de la muntanya sagrada de Catalunya, al costat d'altres patrons i patrones de Catalunya.
Un cop descobert el monòlit de la majòlica, les autoritats presents van oferir uns breus parlaments. Així, van intervenir-hi el P. Joan M. Mayol, rector del santuari de Montserrat, Mn. Joaquim Fortuny, Mn. Joan Antoni López Díaz-Cano i l'alcalde pobletà, un Joan Maria Sardà qui va mostrar-se «agraït perla bona resposta i predisposició que hem trobat per part dels responsables de l'Abadia de Montserrat i, alhora, orgullós de veure tants veïns i amics en aquest acte entranyable i que ja forma part de la història de la Pobla de Mafumet».
Finalitzat aquest acte de benedicció de la majòlica, la comitiva pobletana va gaudir de temps lliure per dinar, retrobant-se de nou a la tarda per celebrar junts una pregària a la Mare de Déu de Montserrat i, a continuació, iniciar el camí de retorn a la Pobla de Mafumet.
La majòlica de la Mare de Déu del Lledó ha estat encarregada per l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet als ceramistes Esteve-Via de Can Fontanals, artesans amb llarga tradició en l'elaboració de peces ceràmiques i majòliques segons l'estil Guivernau.
La peça beneïda el passat 22 d'octubre reprodueix la venerada imatge de fusta de la patrona pobletana, així com detalls essencials del municipi com ara un lledoner, l'ermita de Sant Joan del Lledó -a on va romandre la imatge des de principis del 1700 i fins al 1801 i que, degut al lledoner que s'alçava darrera l'ermita, va acabar donant nom a l'ermita- o l'església de Sant Joan, a on descansa la imatge de la patrona des del 1801 i d'on l'estiu del 1936 i en el context de la Guerra Civil espanyola, fou salvada del foc per un grup de veïns del poble.
Completen la majòlica l'escut municipal i una sanefa formada per fulles de lledoner i el rètol «Decennals 2020. 22 d'octubre de 2022», a mode de recordatori per als visitants del Camí dels Degotalls i per a les generacions futures.
Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona
977 21 11 54Redacció a Reus: Carrer Llovera, 18. 1r 1a. 43201 Reus
977 32 78 43diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Amb la col·laboració de: