Diari Més

L'oleïcultura es reivindica a les Jornades de l'Oli Nou de Cambrils

Avui es dona el tret de sortida a aquesta cita que fins al dia 6 presentarà l'oli de la nova campanya

La proposta familiar Ruta per les oliveres inclou la visita al molí i un passeig pels camps d'oliveres.

L'oleïcultura es reivindica a les Jornades de l'Oli Nou de CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els camps d'oliveres de Cambrils i voltants ja es troben immersos en la collita de l'oli. La setmana passada s'obria el molí de la Cooperativa Agrícola de la localitat i es feia el primer oli de la temporada 2022. Justament aquest oli novell, tan característic pel seu gust, olor i color, és el que es podrà degustar a partir d'avui i fins al diumenge 6 de novembre a les novenes Jornades de l'Oli Nou. Vint-i-cinc restaurants de la capital gastronòmica de la Costa Daurada participen en aquesta edició de les jornades i tots ells oferiran com a aperitiu pa amb oli nou de la Cooperativa, per tal que els comensals puguin degustar un dels tresors més preuats de la gastronomia cambrilenca.

L'objectiu de les jornades, més enllà de donar a conèixer l'extraordinària qualitat de l'oli cambrilenc, és fomentar la cultura de l'oli des de múltiples vessants. És per això que s'ha preparat un programa d'activitats que durant aquests deu dies aproparà aspectes diversos relacionats amb l'oli i les oliveres. Demà, per exemple, es podrà participar en la proposta familiar Ruta per les oliveres, que inclou la visita al molí i un passeig pels camps de cultiu. Un berenar a base de pa torrat amb oli nou i vi, per als adults, o xocolata, per als menors, arrodonirà l'activitat.

El pròxim dimecres, es durà a terme una de les novetats d'enguany. Es tracta de la xerrada amb degustació L'oli d'oliva a la cuina, condiment o ingredient i estarà impartida per Montserrat Jiménez de l'IRTA - Mas Bové. La proposta es durà a terme a la Torre del Llimó, espai que també acollirà el taller familiar Aprofitaments de l'olivera, que s'ha programat per dissabte, 5 de novembre, al matí, en dues sessions. L'activitat difondrà quins usos hi ha dels productes derivats del cultiu de l'olivera més enllà de la producció d'oli, com les olives de taula, o l'ús de les fulles i l'escorça i inclourà l'elaboració d'una conserva d'olives seguint una recepta tradicional.

La culminació de les jornades arribarà el 6 de novembre, amb la celebració de la tradicional Festa de l'Oli Nou a les instal·lacions de la Cooperativa. A partir de les 9 del matí, els assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d'oliva verge extra Mestral de la nova collita per 4 euros, mentre gaudeixen d'actuacions infantils de grups locals. L'agrobotiga obrirà en horari especial, de 9 a 2, per qui vulgui aprofitar i adquirir productes de proximitat. Com a promoció, els que hagin comprat el tiquet de l'esmorzar tindran un descompte de dos euros per a la compra d'una garrafa de cinc litres d'oli.

tracking