Diari Més

Educació

Set centres educatius del Camp de Tarragona seleccionats per participar a Retotech

L'objectiu és fomentar les vocacions en els àmbits científics i tecnològics entre els més joves i treballar la robòtica i la programació al servei de les persones

Imatge d'un dels projectes exposats a la darrera edició de Retotech.

Set centres educatius del Camp de Tarragona seleccionats per participar a RetotechCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundación Endesa i el Departament d'Educació han fet públics els noms dels 45 centres educatius catalans seleccionats per participar als Premis Retotech. RetoTech és un projecte que facilita als centres la formació i el material necessari (kit de robòtica i impressora 3D) per dur a terme un repte tecnològic a l'aula. S'hi ha seleccionat 17 centres de primària i 28 de Secundària.

Al Camp de Tarragona s'han seleccionat set centres: el Col·legi Cor de Maria de Valls, l'Escola Valdelors de Vandellòs, l'Institut Roseta Mauri de Reus, l'Ull de Vent de la Bisbal del Penedès, l'Escola La Parellada de Santa Oliva,Lestonnac L'Ensenyança Tarragona i l'INS Marta Mata de Salou.

RetoTech vol apropar i promoure l'estudi de carreres STEM (ensenyaments de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) tot fomentant l'emprenedoria tecnològica. Per fer-ho RetoTech planteja un repte al personal docent i als estudiants dels centres educatius participants per tal que desenvolupin iniciatives tecnològiques innovadores encaminades a resoldre necessitats reals del seu entorn escolar o social. Així mateix, el professorat rep formació semipresencial així com seguiment i assistència durant tot el procés per part de l'equip de BQ Educación.

En aquesta edició, el nombre de premis atorgats per la Fundación Endesa creix i concedirà 17 premis en total, que es lliuraran durant un festival presencial que se celebrarà al final d'aquest curs escolar 2022-2023. Tres són els «Premis Fundación Endesa» a escala nacional i elegits pel jurat que es conformi a l'efecte, i 14 són els «Premis Professor» que s'atorgaran a escala local i seran elegits pels mateixos professors assistents a cada festival, dos premis per cada comunitat autònoma participant. En l'avaluació es tindran en compte l'originalitat i la creativitat del projecte, l'aplicabilitat a una necessitat real i la seva justificació, la competència tècnica, així com la dimensió estètica i artística del treball realitzat.

Tots els centres participants rebran equips dotats de materials tecnològics perquè puguin començar a treballar en els seus projectes des del minut u. Així mateix, els professors de cada centre educatiu seleccionat rebran formació semipresencial centrada en els tres blocs del programa: robòtica, programació, i disseny i impressió 3D.

tracking