Diari Més

Simulacre d'accident a Tarragona

L'enviament de l'avís al mòbil durant el simulacre de confinament del dia 2 serà a les 18.30 h.

Els ciutadans que visquin en les zones afectades rebran una notificació emergent al seu telèfon

L'avis al mòbils es rebrà a les zones on sonin les sirenes pel confinament.

L'enviament de l'avís al mòbil durant el simulacre de confinament del dia 2 serà a les 18.30 h.Protecció Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya (DGPC) provarà el pròxim dimecres 2 de novembre el sistema d'avisos d'emergència al telèfon mòbil ES Alert, que depèn del Ministeri del Interior del Govern de l'Estat, durant el simulacre de confinament del Pla especial d'emergències exteriors del sector químic de Tarragona (PLASEQTA) que es farà a Tarragona.

L'enviament de l'avís tindrà lloc a les 18.30 h i les zones on es desenvoluparà la prova són les mateixes afectades pel simulacre, on sonaran les sirenes de risc químic pel confinament. Aquestes zones corresponen als barris de ponent de Tarragona (Bonavista, Campclar i Torreforta), al nucli urbà de la Canonja, als nuclis urbans de Vila-seca i la Pineda, a les urbanitzacions Covamar i Mirador de Salou, la zona de PortAventura i al polígon industrial químic sud de Tarragona, excloent el polígon industrial Francolí.

Els avisos que es rebran als mòbils no seran missatges de text SMS com els que es reben habitualment, sinó que serà una notificació emergent que apareixerà al mòbil amb un so d'avís específic, fàcilment diferenciable dels habituals, i que no es desactivarà fins que l'usuari hagi acceptat la recepció del mateix. Per poder rebre aquests avisos al mòbil és important configurar els dispositius per habilitar la seva recepció.

El sistema d'avisos d'emergència al telèfon mòbil és un mètode pensat per alertar la població d'una zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident industrial. Consisteix en un enviament generalitzat i immediat de notificacions emergents als telèfons mòbils intel·ligents dins la zona on s'ha produït l'emergència.

Aquest sistema d'enviament d'emergència dona resposta a l'obligatorietat establerta per la normativa europea de comunicacions electròniques als estats membres per disposar d'un sistema públic per enviar alertes als telèfons mòbils en cas de catàstrofe o emergència greu en una zona. En aquests moments, el sistema d'enviament de missatges d'emergències al mòbil està en fase de prova i, per això, només es pot fer des del Ministeri de l'Interior. Els protocols d'implantació d'aquest sistema preveuen que les diferents comunitats autònomes tinguin la capacitat de fer l'enviament directament des dels seus centres de coordinació operativa de protecció civil. Des del Govern de la Generalitat ja s'està fent les gestions pertinents per a poder gestionar aquest servei.

tracking