Diari Més

Senderisme

La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, preparades per celebrar el II Festival Senderista

Del 21 al 23 d'octubre les sortides es desenvoluparan a les Muntanyes de Prades i del 28 al 30 a les Terres de Mestral

Imatge d'una de les excursions de la primera edició.

La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, preparades per celebrar el II Festival SenderistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revista Descobrir Catalunya, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i els consells comarcals de la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Baix Camp i els municipis de la Mancomunitat formada per Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Pratdip i Tivissa, organitzen els pròxims 21, 22, 23, 28, 29 i 30 d'octubre el segon Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l'Ebre. Enguany com a novetat s'incorporen les Terres de l'Ebre i s'amplien les activitats a dos caps de setmana.

Les sortides busquen de promocionar i donar a conèixer de manera lúdica els atractius naturals i paisatgístics tant de les Muntanyes de Prades (que s'estenen per les comarques del Baix Camp, l'Alt Camp i la Conca de Barberà) com de les Terres de Mestral (Tivissa, Pratdip i Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant).

Els dies 21, 22 i 23 d'octubre les sortides es desenvoluparan a les Muntanyes de Prades i es duran a terme més d'una quarantena d'activitats, en unes terres ideals per a la pràctica del senderisme, gràcies a la xarxa de camins i senders que recorren aquests paratges i poblets de postal. Durant aquestdies s'han programat 17 activitats de guiatge, descoberta de poblacions amb encant, observació astronòmica, sortida musical, marxa nòrdica, observació d'ocells, etnobotànica i cistelleria, entre d'altres. Es completaran amb activitats paral·leles per a tota la família com rutes a cavall, apicultura, parc de les olors, gimcana o activitats d'aventura.

Les activitats d'aquesta segona edició seran dirigides per diverses empreses de guiatge locals, amb l'objectiu de valorar la tasca dels guies que ofereixen aquests serveis i, alhora, donar un impuls a l'economia local. Els professionals oferiran un seguit de rutes guiades adreçades als amants de la natura. Totes les activitats són accessibles per al públic familiar, ja que s'han dissenyat pensant en els petits, i es faranen grups reduïts per tal d'aportar màxima seguretat en cada ruta.

Les inscripcions en cada una de les rutes o propostes es podran fer seguint les indicacions de cada operador que es troben al programa que es pot consultar al web https://festivalsenderistacostadaurada.cat.

En finalitzar cada una de les propostes guiades hi haurà una activitat complementària i un tastet de productes del territori. El preu de cada sortida té un cost de 15 euros per als adults (a partir dels 16 anys) i de 3 euros fins als 15 anys.

Concurs fotogràfic

Una altra de les novetats d'aquesta edició és el concurs fotogràfic que organitza el Festival amb l'objectiu de difondre a través de les xarxes les millors instantànies dels indrets que es visitin i de les activitats que es duguin a terme. Els participants han de publicar les imatges que captin durant qualsevol de les sortides a les xarxes socials, amb l'etiqueta #SenderistaFest22. Els guanyadors rebran productes i experiències locals, així com la subscripció d'un any a la revista Descobrir Catalunya, on es publicarà el nom dels afortunats, al número de desembre. El termini per enviar les fotos és el 31 d'octubre.

tracking