Diari Més

Laboral

El sector del metall de Tarragona convoca vaga per als dies 24 i 25 d'octubre

Demanen un acord que garanteixi el poder adquisitiu dels treballadors

Imatge d'arxiu d'una mobilització del sector del metall.

El sector del metall de Tarragona convoca vaga per als dies 24 i 25 d'octubreSTR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats del sector del metall han convocat una vaga a Tarragona per als dies 24 i 25 d'octubre davant la impossibilitat d'arribar a un acord que garanteixi el poder adquisitiu dels treballadors.

El Sindicat de Treballadors (STR), s'adhereix a les dues jornades de vaga convocades davant la negativa de la Patronal a mantenir el poder adquisitiu dels treballadors de les empreses mitjançant una actualització dels salaris. Es tracta d'una nova mesura per desencallar la negociació del conveni col·lectiu del metall a la província de Tarragona.

Jordi Margalef, Secretari de Comunicació del Sindicat de Treballadors (STR), assegura que «la Patronal no només es mostra reticent a millorar els salaris davant de la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors sinó que, a més, pretén retallar drets ja consolidats». El sindicat considera que l'oferta actual és sens dubte «insuficient» comparada amb l'increment de l'IPC, ja que l'empresa ofereix un increment d'un 3,5% al 2022, un 2,5% al 2023 i un 2% al 2024, sense revisió salarial.

El STR considera abusives les pretensions de la Patronal tenint en compte el compromís dels treballadors amb les empreses i els nivells d'inflació que estan suportant les famílies. El sindicat assegura que la situació actual es insostenible, cosa que obliga a convocar aquestes jornades de vaga els dies 24 i 25 d'octubre.

tracking