Diari Més

Societat

Unes 200 persones vestides d'època participaran a les Jornades Modernistes dels Pallaresos

Se celebraran del 4 al 6 de novembre

L'any passat les jornades van endinsar el municipi a principis del segle XX.

El Modernisme torna als PallaresosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les II Jornades Modernistes Els Pallaresos 1900, que tindran lloc els dies 4, 5 i 6 de novembre, comptaran enguany amb la participació de més de 100 actors i recreadors professionals i amateurs que donaran vida a tota una sèrie de personatges d'època que interactuaran amb el públic. Membres del Bravium Teatre de Reus, el Teatre social A prop d'Altafulla, el Grup Retrofuturista Nautilus de Barcelona, els Modernistes Llum i Color del 900, de Barcelona, els The Chamaleons Gang d'Igualada, els Modernistes de Badalona i el Grup Experiències i Històries Culturals dels Pallaresos, seran alguns dels que ho faran possible. Els veïns i veïnes del poble també hi participaran com a recreadors en aquestes II Jornades Modernistes, sumant prop d'un centenar més de participants.

Durant l'edició d'enguany, es recrearan unes noces datades l'any 1920. «Recuperant documentació d'època, i gràcies a la gent gran del poble, que contínuament ens facilita la feina, vam trobar un acte nupcial datada del dia 30 d'octubre de 1920 a l'església de Sant Salvador i que segons ens diu celebraren el convit a Casa Bofarull. Aleshores no vam dubtar a recrear una part de la cerimònia nupcial d'una boda dels anys 20, perquè ens encaixava com anell al dit», ha destacat Elies Torres, coordinador de les Jornades.

Enguany també es doblarà el nombre de paradistes dels tres mercats: el d'Entitats Modernistes, el d'Antiquaris i el del Mercat Modernista, amb col·laboradors «de molta qualitat i amb productes de proximitat». També es doblarà el nombre d'actes com els tallers, els concerts i els espectacles de carrer i l'oferta gastronòmica mitjançant tavernes d'època amb menjars exclusius del moment.

L'organització està acabant aquests dies el cicle de conferències modernistes, on s'està registrant una gran afluència de públic fins al moment, i ja s'enfila la recta final per tenir-ho tot preparat.

tracking