Diari Més

Neteja

Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà: «Cal fer un seguiment de la recollida de la brossa»

El Consell d'Alcaldes del Tarragonès es convocarà a principis de novembre únicament amb aquest punt en l'ordre del dia

Imatge d'arxiu d'uns contenidors de brossa.

Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà: «Cal fer un seguiment de la recollida de la brossa»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d'Alcaldes del Tarragonès es convocarà a principis de novembre amb un únic punt en l'ordre del dia: el servei de recollida de la brossa. Aquesta reunió es farà quinze dies després que hagi entrat al registre del Consell Comarcal una petició formal provinent de set ajuntaments del Tarragonès. «Segurament ho farem demà, estem a l'espera d'algun ajuntament més que s'hi vulgui sumar», afirmava ahir a Diari Més l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, un dels impulsors de la iniciativa.

El batlle creu que aquesta reunió extraordinària ha de servir per analitzar el servei de recollida de brossa supramunicipal –gestionat per FCC Medio Ambiente–, posar solució a les mancances que hi ha i crear una comissió de seguiment perquè no tornin a produir-se. «El plec de prescripcions tècniques contempla que hi hagi una comissió de seguiment però no se'n fa», assegura Virgili. «Si aquesta existís, veuríem com certes dinàmiques que se segueixen actualment no funcionen. Els ajuntaments fem propostes per tal que l'empresa canviï, per exempleles freqüències de segons quines àrees, però no fan cas», afirma. «Tot i que el servei ha anat millorant des del primer dia –ara fa dos anys i mig–, encara hi han serveis que no es compleixen fil per randa».

«A Roda, tenim un programa informàtic de seguiment de la recollida de la brossa, i podem constatar que hi ha molts dies que no s'aixequen els contenidors, que s'incompleix la freqüència contractada, la manca de vehicles o bé la neteja dels contenidors que no s'ha fet durant tot el temps d'estiu». La gota que ha vessat el got ha estat el tancament de la deixalleria per als petits industrials i autònoms. «Estem oberts a un reajust econòmic. La prioritat és oferir el servei pel qual estan pagant els municipis», va afegir.

tracking