Diari Més

Tribunals

Comença el judici contra l'exalcalde Pedro Figueiredo de Roda de Berà

L'exbatlle i tres càrrecs més de l'Ajuntament estan acusat de malversació i prevaricació continuada

Pedro Figueiredo declarant al judici que es va celebrar l'any 2016.

Comença el judici contra l'exalcalde Pedro Figueiredo de Roda de BeràACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció quarta de l'Audiència de Tarragona acull avui les qüestions prèvies a l'inici del judici contra l'exalcalde de Roda de Berà Pedro José Figueiredo (PP) i tres persones més que ostentaven càrrecs de responsabilitat a l'Ajuntament l'any 2008 pels presumptes delictes de prevaricació continuada i malversació de cabals públics. Aquesta no és la primera vegada que Figueiredo s'asseu a la banqueta d'acusats. L'any 2016 va ser condemnat a tretze mesos i mig de presó per un delicte continuat de malversació de cabals públics després que reconegués que es va apropiar de 75.000 euros del consistori perquè estava passant per un mal moment econòmic.

Aquesta vegada, Figueiredo i tres persones més hauran de respondre per l'avançament de la bestreta de la nòmina a una persona que suposadament ja no era funcionari. A més de l'exalcalde, estan acusats dues persones que exercien les funcions d'interventor a l'Ajuntament de Roda de Berà l'any 2008 –un dels quals només està acusat de malversació– i un tercer, com a tresorer.

El fiscal demana fins a nou anys d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic pel delicte continuat de prevaricació i la pena de tres anys de presó pel delicte de malversació.

Segons l'escrit del fiscal, durant l'any 2008 estava en vigor un pacte de condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament que regulava la possibilitat que els funcionaris poguessin demanar una bestreta de la seva nòmina amb la condició que es restituís posteriorment mitjançant devolucions.

Tres dels acusats van realitzar una bestreta de nòmina a un tercer, sabent que aquest havia prestat serveis a l'Ajuntament de Roda de Berà com a personal fix fins a l'any 2007. La quantitat va ser disposada per l'aleshores alcalde per a retornar-li a aquest tercer un préstec que prèviament li havia lliurat. Segons la fiscalia, aquesta quantitat de diners mai no va ser retornada a l'Ajuntament.

No només això, sinó que, aprofitant que les signatures dels seus càrrecs autoritzaven a fer extraccions de diners dels comptes del consistori, els acusats es van concertar per a fer ús de la figura de la bestreta a caixa fixa, ometent fer tràmits legals prevists en la normativa.

tracking