Diari Més

Meteorologia

Alerta per fortes pluges a Tarragona on podrien caure 40 litres en una hora

Catalunya i tres comunitats més de la costa mediterrània estan aquest dijous en alerta groga

Imatge d'arxiu d'un dia plujós.

pluja, paraigüesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya i tres comunitats més de la costa mediterrània (Andalusia, Múrcia i la Comunitat Valenciana) estan aquest dijous en alerta groga per pluges i risc de tempesta, mentre Balears es troba en nivell taronja per precipitacions que podrien acumular fins a 40 litres d'aigua en una hora.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) informa a la seva pàgina web que l'arxipèlag balear es troba en alerta taronja (risc important) per pluges intenses i possibles tempestes, que a partir de mig matí d'aquest dijous afectaran principalment al llevant de la illa de Mallorca, on podrien acumular-se fins a 80 litres d'aigua en 12 hores.

A la resta de les illes Balears també s'esperen pluges encara que una mica menys intenses, que acumularien fins a 25 litres en una hora i podrien anar acompanyades de tempestes.

Quant a la Comunitat Valenciana, s'espera que la pluja acumuli fins a 30 litres d'aigua en una hora al litoral sud de la província de València i al nord de la de Castelló i una mica menys en la resta de la regió.

A Catalunya també s'han anunciat pluges que seran més importants a la costa de Tarragona, on podrien assolir fins a 40 litres d'aigua en una hora, mentre que a Múrcia l'alerta és per fins a 20 litres de precipitació en una hora i risc de tempesta.

Andalusia té activat el nivell groc per fins a 15 litres de precipitació acumulada en una hora al llevant d'Almeria i també està previst que bufi llevant fort a l'Estret i al litoral gadità.

Meteorologia avisa que amb l'alerta taronja existeix risc meteorològic important, amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, tot i que sí per a alguna activitat concreta.

Inuncat

Protecció Civil ha activitat aquest migdia en alerta el Pla Inuncat per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d'aquest dijous a la nit i sobretot divendres. Les comarques més afectades poden ser les Terres de l'Ebre, però també hi poden haver pluges localment fortes a totes les comarques del litoral i prelitoral català. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la previsió és que a partir d'aquesta nit es puguin superar els 20 litres/m2 en mitja hora a l'Ebre, i de matinada i tot divendres al litoral i prelitoral català. Els xàfecs poden ser de caràcter local i anar acompanyats de tempesta i algun fenomen violent.

Així, Protecció Civil ha alertat que aquest divendres les comarques del Baix Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià podrien estar afectades per acumulació de pluja de és de 100 litres/m2 en 24 hores.

Davant d'això, ha recomanat molta precaució a la ciutadania en la mobilitat per aquestes zones i també en les activitats a l'aire lliure.

tracking