Diari Més

Camp de Tarragona

Todos en Azul denuncia que almenys hi ha 15 famílies que no reben el servei de vetllador

Aquesta figura és indispensable per a l'alumnat amb TEA ja que molts estudiants requereixen una persona que els doni suport durant la jornada escolar

Diversos alumnes entrant a l'escola.

escola, alumnes, centre escolar, pandèmia, mascareta, coronavirus, covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes d'entitats que formen part de la Federació Catalana d'Autisme i que representen a 12.000 famílies del col·lectiu autista de tot Catalunya lamenten la falta d'inclusivitat del sistema educatiu. Els problemes principals amb els quals es troben són traves en els processos d'inscripció i en l'assignació d'auxiliars de suport -o vetlladors/es-.

Al Camp de Tarragonaalmenys hi hauria 15 famílies que no reben el servei de vetllador als centres escolars, segons ha denunciat l'entitat Todos en Azul.

La figura del vetllador és indispensable per a l'alumnat amb TEA (Trastorn de l'Espectre Autista), ja que molts estudiants requereixen una persona que els acompanyi cada dia i els doni suport durant la jornada escolar. Actualment, les famílies que conformen les entitats lamenten que se'ls hi ha negat l'atorgament de vetllador/a quan l'han demanat o se'ls hi ha concedit hores per aquest servei que són insuficients per satisfer les necessitats reals.

Des de la Fedeació Catalana de l'Autisme asseguren que a Catalunya, 1 de cada 81 persones té TEA i les dades indiquen un augment considerable dels casos diagnosticats en els últims anys. Des de l'entitat critiquen que tot i l'elevat nombre de persones amb TEA a la societat, existeixi una manca de suport i d'adaptació a les necessitats específiques del col·lectiu estructural, que afecta en tots els àmbits socials.

Davant aquests problemes, la Federació s'ha reunit amb el Departament d'Educació i han acordatposar en marxa iniciatives com la formació i sensibilització en autisme i s'intentarà activar un programa d'intercanvi d'informació de casos particulars que agilitzi els tràmits i redueixi l'angoixa de les famílies.

tracking