Diari Més

Cultura

La II edició del Mercat Medieval transporta Castellvell al segle XII

Els seus carrers han acollit trenta parades d'oficis antics i espectacles aeris i de foc

Els més petits van poder gaudir de teatre amb titelles i un gran racó infantil amb taules de joc gratuïtes i contacontes.

La II edició del Mercat Medieval transporta Castellvell al segle XIIDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castellvell del Camp ha acollit, durant aquest cap de setmana, el II Mercat Medieval. Més d'una trentena de parades, un racó infantil i una zona d'espectacles aeris s'han ubicat entre els carrers principals del municipi, Pompeu Fabra, plaça Jacint Verdaguer, Sant Jaume i el Pati del Consultori, per a congregar a gent de totes les edats i de municipis del voltant. La restauració ha estat una part important de la fira, amb amples espais per fer un àpat en un context feudal. Entre les novetats d'enguany han destacat la presència d'oficis, espectacles aeris i de foc, trapezistes, una exposició sobre tortures de l'època medieval o campionats de tir amb arc.

L'alcalde de Castellvell, Josep Sabaté, va inaugurar la segona edició del Mercat Medieval divendres acompanyat de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Abelló, dels representants de l'Associació Cultural Reus Medieval i de regidors del consistori. Durant l'acte, l'alcalde va destacar la presència del picapedrer Joan Mateu Mateuet, de Castellvell, que ha rebut el títol de Mestre Artesà per part de la Generalitat: «Per a nosaltres és un orgull i ens fa molta il·lusió poder comptar amb la presència de l'única persona del poble que ha estat reconeguda amb aquest títol».

Durant els dies de mercat s'han programat diversos espectacles i activitats relacionades amb el món medieval, com l'exposició dels mètodes de tortura de l'època medieval. Uns dels protagonistes d'enguany han estat els gegants medievals de Reus, que van acompanyar l'esdeveniment. Els infants han pogut gaudir del gran racó infantil amb taules de jocs gratuïtes, contacontes, tallers monitorats i obres de teatre amb titelles al matí i a la tarda.

tracking