Diari Més

La Pobla i el Morell

Gepec alerta de l'empitjorament de l'estat de la via per on circulen mercaderies perilloses

Les fortes pluges han deixat malmeses les travesses per on transporten òxid de propilè

Estat de la via després de les pluges.

Gepec alerta de l'empitjorament de l'estat de la via per on circulen mercaderies perillosesGepec-EdC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gepec-EdC ha denunciat que la línia ferroviària 234 Reus-carregador es troba en molt mal estat al seu pas pels municipis de la Pobla de Mafumet i el Morell. L'entitat assegura que el grup petrolier Repsol transporta una substància tòxica i perillosa: l'òxid de propilè.

Segons Gepec-EdC les vies estan molt deteriorades, les travesses trencades, hi ha deixalles, esllavissades de terra i pedres, passos sense senyalització o la inexistència de tanques per separar-les del parc infantil situat al costat de les vies.

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) afirma que les darreres pluges torrencials han empitjorat encara més l'estat de la via. Concretament, s'ha observat com l'aigua del torrent que passa per sota d'un pont de la via, ubicat a prop de l'estació de tren del Morell, descalçava la terra de sota la via i deixava sense suport els extrems de diverses travesses. Es pot veure l'estat de la via després de les pluges al següent

ENLLAÇ

.

El GEPEC-EdC alerta que aquesta és una situació crítica, podent-se provocar un descarrilament del tren. L'entitat va informar Repsol per a que prenguessin mesures urgents i, poc després, ja hi treballaven per posar solució a la situació.

El passat abril el GEPEC-EdC ja va posar una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona, explicant la situació de nul manteniment de la via i les conseqüències que podrien derivar d'un accident. Després de la denúncia, la única acció de millora que s'ha dut a terme han estat unes reformes fetes a les parets del pas semienterrat de la Pobla, per evitar noves esllavissades. L'entitat opina que aquestes mesures són totalment insuficients i no resolen la problemàtica.

Així doncs, el GEPEC-EdC comunicarà aquest darrer incident a la Fiscalia i continuarà denunciant públicament aquests fets, donant a conèixer als veïns i veïnes el perill que suposa la possibilitat de qualsevol accident o fuita.

Finalment,exigeixen a Adif, Repsol, al Departament de Territori i a l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària la paralització immediata de la circulació de trens mentre no s'acondicioni de manera segura la via i el seu entorn o que es transporti l'òxid de propilè a través de canonades enterrades com es fa amb molts altres productes o amb altres sistemes més segurs, que no posin en risc la salut de les persones ni el medi ambient.

tracking