Diari Més

Societat

Roda de Berà marida el vi i la cuina mediterrània amb el cinema en català

El Roc de Sant Gaietà acull la 1a Fira del Cinema i l'Enogastronomia avui i demà

La fira s'allargarà durant tot el cap de setmana.

Roda de Berà marida el vi i la cuina mediterrània amb el cinema en catalàAjuntament de Roda de Berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Roda de Berà ha inaugurat avui, a dos quarts d'una de la tarda, la primera edició de la Fira del Cinema i l'Enogastronomia, organitzada a través de l'àrea de Turisme i amb la col·laboració del Festival Internacional de Cinema en Català – FIC-CAT. L'acte ha comptat amb l'assistència de Frederic Royuela, regidor de Turisme; i de les regidores i regidors, Teresa Ferré, Gerard Solé, Eva Giménez i Albert Martín.

La fira s'allargarà durant tot el cap de setmana, fins a les onze de la nit, avui dissabte; i de 10 a 16 hores demà diumenge, a la plaça Luis del Olmo de Roda de Berà.

Els assistents poden degustar vins i caves dels cellers participants, Estel d'Argent, amb denominació d'origen Penedès; Maset, amb DO Penedès i Cava; Cal Pucolla i Un Sol Cel Vins, sense DO; i una winetruck que porta vuit referències de Cellers Singulars de la DO Tarragona: celler Mas Bella, de Masmolets; celler Mas del Botó, de l'Alforja; Molí de Rué, de Vinebre; Vins i Olis Suñer, de Ginestar; celler Pedrola, de Miravet; celler Biopaumerà, de Rasquera; cellers Blanch, de Puigpelat; i Estol Verd Celler, de Rodonyà. A més a més, el restaurant Txoique de Roda de Berà ofereix empanades i coques, platets gourmet que han tingut molt d'èxit aquest migdia.

Gràcies a la implicació del FIC-CAT es pot gaudir de l'activitat La teva selfie dins d'una pel·lícula, amb la qual els assistents poden fer-se una fotografia dins del film Pàtria, de Joan Frank Charansonnet, abillats amb diversos elements del camp de batalla. A més a més, ambdós dies es projectaran dins d'una carpa una selecció de curtmetratges infantils i juvenils -amb animacions i curts de la categoria centres educatius-, fantàstics i de temàtica social, per a tots els públics.

Paral·lelament a les degustacions, hi haurà diverses activitats. Aquesta tarda, de 16 a 16.30 Daniel Schorn i Candela Ruiz de Villa, de la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, haN impartit la xerrada divulgativaDel viñedo a la copa. El científico viaje de una uva; de 17 a 17:30h, els assistents han gaudit d'un tast guiat de dos vins i un cava a càrrec de l'enòleg Joan Ventura, de l'Estel d'Argent; i de 18:30 a 19h, d'un tast guiat de tres vins a càrrec de Laia Coll, de Cal Pucolla. Finalment, demà, de 12 a 12:30h, Sara Fernández, de The Wine Truck oferirà un tast guiat de tres vins de Cellers Singulars DO Tarragona.

tracking