Diari Més

Comença el cicle de conferències prèvies a les II Jornades Modernistes

El director de la Càtedra Jujol de la UPC, Joan Mercadé, va fer una xerrada al Centre Jujol

La sala d'actes del Centre Jujol dels Pallaresos es va omplir de gom a gom.

Comença el cicle de conferències prèvies a les II Jornades ModernistesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arrencada del cicle de conferències prèvies a les II Jornades Modernistes del Camp de Tarragona, que se celebraran als Pallaresos, ha estat un èxit. La sala d'actes del Centre Jujol dels Pallaresos es va omplir de gom a gom per seguir l'acte de presentació del cicle, que va incloure una conferència del director de la Càtedra Jujol de la UPC, Joan Mercadé.

El Jujol desconegut descobert pel doctor arquitecte i director de la Càtedra Jujol va encetar dimecres passat el cicle de quatre conferències sobre aquest artista polifacètic i sobre el Modernisme organitzades als Pallaresos. Una prèvia a les Segones Jornades de Recreació Historica Modernista al Camp de Tarragona Els Pallaresos 1900, que es faran a la localitat del 4 al 6 de novembre.

En la presentació de l'acte, l'alcalde dels Pallaresos, Jordi Sans, va recordar «el gran èxit de les primeres Jornades Modernistes», que des del poble es van acollir «amb molta estima». El director de les jornades, Xavier Marcos, va agrair el suport de l'equip de govern i de la URV i va posar en valor la col·laboració, com a novetat, amb la DO Tarragona, que ofereix un tast de vins a la finalització de cada conferència. Alhora va destacar la figura de Mercadé, «una persona que obrirà les nostres ments i descarregarà tot el seu coneixement sobre Jujol».

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Samuel Urbano, va fer esment a «l'èxit aclaparador de les primeres jornades» i al fet que la sala presentés un ple «espectacular » per a la primera conferència del cicle. Alhora, va ressaltar la implicació de les entitats del municipi en les jornades i va avançar la implicació dels ajuntaments de Tarragona i Reus en les jornades recreació d'enguany amb estand propi.

En aquest sentit va recalcar «el compromís amb el manifest jujolià signat l'any passat» i com una inciativa «sorgida d'un municipi molt petit ha arribat a municipis molt grans». Una vocació territorial basada en buscar complicitats que també va ser destacada per la vicerectora de la URV, Carmen Gómez, que va xifrar l'èxit de les jornades amb tan sols una edició completada «en dos factors essencials. El primer, la capacitat d'identificar elements patrimonials i posar-los en valor, amb l'encert de fer un plantejament interdisciplinar amb conferències on hi caben des d'arquitectes a historiadors. I en segon lloc, entendre el patrimoni com un bé públic que cal preservar per a transmete'l a generacions futures».

Mercadé va aconseguir fixar l'atenció del públic des del primer moment ajudat amb suport gràfic a l'hora d'explicar les raons per les quals una figura com Jujol ha estat en permanent segon pla fins i tot dins del món acadèmic. El torrenc va destacar en primer lloc el fet que «l'arquitectura a primers del segle passat era un art menor» i només es va popularitzar gràcies a «l'aparició del turisme ». El catedràtic, tot seguit, va remarcar les figures que han posat en relleu l'obra de Jujol

tracking