Diari Més

Educació ambiental

Ara i aquí, per un futur més sostenible

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí acull, els dies 7 i 8 d'octubre, la quarta edició del Festival de l'Educació per la Sostenibilitat [FES]

Durant tot el dissabte 8 d'octubre hi haurà tallers. Al vespre, actuarà el músic de Flix Xarim Aresté.

Ara i aquí, per un futur més sostenibleMuseu de la Vida Rural

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, a l'Espluga de Francolí, tornarà a ser aquesta tardor el punt de trobada de tots aquells que treballen per construir un futur més sostenible. Els dies 7 i 8 d'octubre acollirà, per quarta vegada, el Festival de l'Educació per la Sostenibilitat [FES], que enguany es dividirà en dues jornades. La primera, el divendres 7 d'octubre, centrada en els professionals de l'educació i les arts. I la segona, l'endemà dissabte 8 d'octubre, pensada per al públic familiar amb tallers, espectacles i altres activitats. El [FES] professional arrencarà divendres a partir de les 17.30 h., i comptarà amb la ponència El meu nom és Univers, de la professora de filosofia Lali Bosch. Seguirà la descoberta de cinc experiències educatives i culturals enfocades a la sostenibilitat i dos tallers, a càrrec del coreògraf i pedagog Aimar Pérez Galí i el Cor Jove Amics de la Unió.

El plat fort del festival, però, arribarà dissabte, amb tallers, espectacles, tastos de vins, projeccions de cinema, jocs de pistes, berenar i el concert del cantautor de Flix, Xarim Aresté, que clourà el festival.

De la programació familiar destaca A quant va la mel?, de La Tresca i la Verdesca. Es tracta d'un espectacle participatiu de jocs i música en directe adreçat a tots els públics. També s'ha programat Una pedra a la sabata, una peça de teatre visual del director d'escena i titellaire català Joan Baixas, amb textos de Perejaume i Joan Brossa.

La programació també comptarà amb un contacontes musical a càrrec de La Musca, un extracte de l'espectacle de circ Runa d'Amer Kabbani o La Filomena se'n va al mercat, que barreja la música tradicional i l'alimentació. Durant tot el dia també s'oferirà el taller Quina Canya! de construcció de joguines i instruments populars fets a partir de la canya.

Durant tot el dissabte, a més, s'organitzaran cinc tallers que formen part de la proposta educativa del Museu de la Vida Rural, emmarcada en l'educació cultural per la sostenibilitat. D'aquesta manera, petits i grans podran abordar mentre juguen qüestions com la gestió de l'aigua, la resiliència o els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En l'apartat gastronòmic, tant al matí com a la tarda, hi haurà dos tastos de vins amb cellers de la Conca de Barberà. A més, s'oferirà berenar a les 18 h. i durant tot el dia estarà oberta la Guingueta del Museu, on hi haurà amanides de pasta, entrepans i altres opcions de menjar ecològic i de proximitat. El [FES] es clourà dissabte, a les 19.30 h., amb el concert de Xarim Aresté, que presentarà el seu nou treball, Ses entranyes.

La jornada professional de divendres és gratuïta, però requerirà inscripció prèvia. L'entrada per al dissabte té un cost de 5 euros, excepte per als menors de tres anys, que és gratuïta. L'entrada dona accés a totes les activitats programades al [FES] familiar i es pot comprar a través de la web del museu (www. museuvidarural.cat).

Ara i aquí, per un futur més sostenibleMuseu de la Vida Rural

tracking