Diari Més

Art contemporani

No ho sents? El bosc et parla

'La Veu del Bosc' és una experiència audiovisual immersiva, ideada pel jove creador Guillem Muñoz, que es realitza a les Muntanyes de Prades

No ho sents? El bosc et parlaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si la natura ens pogués parlar, què ens diria? Un grup de creadors han dotat de veu el bosc per tal que pugui expressar-se a través del projecte d'art contemporani La Veu del Bosc. Es tracta, com ells mateixos expliquen, d'un espectacle audiovisual immersiu al bell mig del bosc que pretén conscienciar la societat a través de l'experiència i l'emoció. Tot plegat, afegeixen, és una proposta avantguardista que neix de la urgència d'un canvi en la forma de percebre la nostra relació amb el medi. A la pràctica, La Veu del Bosc és una experiència interdisciplinar que es du a terme a les Muntanyes de Prades. Més concretament, al paratge conegut com el Mas d'en Basteret. Allà, un equip d'artistes i voluntaris han convertit una zona de bosc en una experiència sensorial única a través del teatre, la música, el videomapping, i el land art.

L'impulsor del projecte és el vallenc Guillem Muñoz, un jove creador interessat a trobar noves formes de comunicació a través dels mitjans audiovisuals. Aquest projecte, explica, «és la culminació de molts anys de recerca interna per trobar la manera de treballar en el medi natural, però usant la tecnologia, i de buscar maneres de conscienciar i educar, de forma divertida i original, sense anar cap a allò que és convencional».

L'esperó definitiu, detalla el Guillem, li va donar l'obtenció d'una Beca Agita, concedida per l'Ajuntament de Figueres amb l'objectiu de fomentar la creativitat, facilitant l'aparició, el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics contemporanis: «Quan veig que me l'han concedit, m'adono que tinc una feinada, perquè el projecte es pot fer realitat. Llavors, començo a formular idees i acaba sorgint La Veu del Bosc».

El pas següent va ser buscar el lloc idoni per dur a terme el projecte. «Vaig escollir el bosc de Prades perquè allà hi tinc un amic a qui li cuido un mas que té un bosc que reunia totes les característiques que necessitava», detalla el Guillem.

La Veu del Bosc (www.veudelbosc.com) va arrencar el 2 de setembre, i tot i que havia d'acabar aquest mes, ha estat prorrogat fins al cap de setmana del 15 i 16 d'octubre, coincidint amb la Festa Major d'Hivern de Prades.

L'experiència té una durada aproximada de 40 minuts. Es fa en català i es recomana anar-hi ben calçat i aprofitar al màxim els vehicles, tant per motius ecològics com per facilitar l'aparcament. Tot comença, explica el Guillem, «quan el públic es reuneix de nit en un punt de la muntanya i es posa uns auriculars. A partir d'aquell moment, entrarà a formar part d'un experiment per comprendre millor el bosc».

De moment, el Guillem assegura estar molt content amb la resposta del públic, i admet que està valorant la possibilitat de portar aquest diàleg a altres paratges naturals del país.

L'experiència es fa de nit, al paratge conegut com el Mas d'en Basteret.

No ho sents? El bosc et parlaCedida

No ho sents? El bosc et parlaCedida

tracking