Diari Més

Urbanisme

La renovació de les canonades de Berà de Mar inicia la cinquena fase

Es canviaran 565 metres de l'avinguda del Sol i es reforçarà la connexió al dipòsit del Francaset

Imatge dels treballadors començant els treballs, ahir.

La renovació de les canonades de Berà de Mar inicia la cinquena faseCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Roda de Berà va iniciar ahir els treballs de la cinquena fase de renovació de la xarxa de distribució d'aigua del barri de Berà Mar. En aquesta fase, la qual s'allargarà durant vuit setmanes, la renovació s'efectuarà al carrer Taure, amb 140 metres de tub nou, i a l'avinguda del Sol, on es renovaran 425 metres de canonada. Els objectius principals del projecte, del qual s'han executat ja quatre fases a tot el barri, són resoldre els problemes de pèrdues que pateix la xarxa d'abastament, garantir el subministrament d'aigua de les famílies i millorar el rendiment de la xarxa. El pressupost d'adjudicació és de 104.530 euros, una part del qual està subvencionat pel Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

A banda de la renovació de les canonades, també es reforçarà la xarxa amb la prolongació d'un tram de canonada, de 425 metres, per assolir el subministrament des del dipòsit del Francaset fins a la part oest de l'avinguda del Sol. Amb aquesta actuació, l'Ajuntament permetrà reforçar i garantir el subministrament en tota aquesta zona de la urbanització. La sisena i última fase a Berà Mar, de la qual s'està revisant actualment el projecte i es durà a terme d'aquí a un any aproximadament i serà combinada. Afectarà la part de l'avinguda del Sol que resta, per seguir al nucli antic, on els futurs projectes continuaran amb la renovació de les canonades d'aquest barri.

Donada la magnitud del projecte, aquest es va dividir en diferents fases. L'anterior a l'actual, la quarta, s'hi va incloure actuacions en els carrers Verge, Àries, Lleó i Peixos, amb un total de 1.303 metres de canonada d'alta intensitat. En aquella fase, l'Ajuntament hi va invertir més de 80.000 euros i també en va rebre la major part, 78.530 euros, del Pla d'Acció Municipal 2021 de la Diputació.

Abans de la posada en marxa del projecte, el barri de Berà Mar patia constants problemes de subministrament, que estaven ocasionats pel trencament de canonades, ja que eren de mala qualitat quan van ser instal·lades, en construir la urbanització. Això va motivar a l'Ajuntament a començar el projecte que les renovi completament. Si les obres segueixen el termini establert, el barri comptarà amb gran part de la xarxa nova al maig de l'any que ve.

tracking