Diari Més

Política

ERC denuncia al ple del Consell Comarcal del Tarragonès la «deficient» gestió de la brossa

Critica la decisió unilateral d'FCC de tancar als petits industrials l'accés a les deixalleries

Imatge del cartell on l'empresa prohibeix l'ús de la Deixalleria als petits industrials i autònoms.

Roda de Berà reacciona contra el tancament de la Deixalleria als petits industrials i autònomsAjuntament de Roda de Berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d'ERC al Consell Comarcal del Tarragonès (CTT) va presentar una bateria de preguntes en relació amb la «deficient» gestió de la brossa que es du a terme en els diferents municipis on FCC Medio Ambiente, l'empresa concessionària, presta el servei.

Des d'ERC es va denunciar la decisió unilateral presa per FCC dies enrere de tancar les deixalleries de Roda de Berà i Torredembarra a petits industrials autònoms; una situació que s'hauria repetit, segons els republicans a altres deixalleries del CTT. Per tot plegat, el grup comarcal demanava passar a l'«acció immediata davant d'un servei fonamental que no funciona i que posa de manifest l'erràtica política del CCT en aquest àmbit».

El Consell Comarcal respondrà per escrit a les preguntes que es van formular en la sessió del passat dimarts.

El passat 21 de setembre, la Policia Local de Roda de Berà va haver d'actuar retirant els cons i un cartell que FCC havia col·locat a l'entrada de la deixalleria que els prohibien l'accés a les instal·lacions. Després de la pressió exercida per part de l'alcalde de Roda, Pere Virgili, l'empresa va fer un pas enrere en la seva decisió, restablint el servei de la deixalleria a autònoms i petits empresaris. Segons el Consell Comarcal el servei va quedar restablir l'endemà, quan va requerir a FCC complir amb el contracte i revertir la situació a la deixalleria de Roda de Berà i també a la de Torredembarra, on diversos treballadors i petites empreses no van poder accedir a les instal·lacions d'aquest municipi. Segons els republicans, a la Canonja i el Catllar, la situació viscuda i les queixes van ser les mateixes.

«El més greu de la situació és que FCC ha imposat aquests canvis en la normativa sobre la gestió de la brossa de forma unilateral, sense comunicar-ho als ajuntaments ni al Consell Comarcal del Tarragonès», afirma el grup d'ERC a través d'un comunicat.

Segons els republicans, davant d'aquest episodi, «els alcaldes de tots els municipis que formen part del conveni de col·laboració amb el CCT adherits al sistema de gestió de recollida i tractament de residus municipals, amb FCC Medio Ambiente com adjudicatària del servei, han mostrat una gran preocupació conjunta envers la problemàtica vigent, independentment del color del partit».

FCC Medio Ambiente és l'adjudicatària del servei al Consell Comarcal des de 2019 i durant un període de deu anys.

tracking