Diari Més

Política

Hèctor López passa a l'oposició i el govern d'Altafulla queda en minoria

El portaveu de Junts dimiteix després de ser reprovat al ple pels seus comentaris a les xarxes socials

Hèctor López Bofill en una imatge d'arxiu.

Hèctor López passa a l'oposició i el govern d'Altafulla queda en minoriaFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern d'Alternativa Altafulla, nascut arran d'una moció de censura el passat mes d'abril, ha quedat en minoria després que el portaveu de Junts i regidor de Cultura, Esports i Ensenyament, Hèctor López Bofill dimitís ahir de totes les seves funcions a l'executiu local.

Ho feia l'endemà de ser reprovat al plenari de dilluns a través del text d'urgència que va presentar el grup de l'EINA i del regidor no adscrit Xavier Rofas (PDeCAT) al qual es va sumar amb el seu vot afirmatiu Imma Morales, regidora del PSC. «He estat reprovat per ERC, PSC i un regidor no adscrit per considerar racista i feixista les meves opinions sobre el caràcter patriarcal del vel islàmic (tot just després de defensar la revolució feminista iraniana). Un deliri. El món al revés», era l'únic missatge que publicava a les xarxes socials Hèctor López després del plenari de dilluns, però res feia pensar en la seva renúncia. La reprovació va ser aprovada amb els vots de l'EINA-ERC i dels regidors Imma Morales i Xavier Rofas.

Ahir, Bofill comunicava públicament la seva dimissió al·legant que «condemnar persones per l'exercici de la llibertat d'expressió ens porta a les pitjors derives autoritàries, encara més quan, de forma paradoxal i gairebé grotesca, abans d'aquesta moció s'havia votat per unanimitat una declaració de suport a la revolució protagonitzada per les dones iranianes en la seva lluita per acabar amb el símbol patriarcal i de dominació que el vel representa».

López qualificava d'«atac» la seva reprovació i anunciava que la millor manera de mostrar el seu rebuig era deixar l'equip de govern. «A diferència d'altres que també han estat reprovats, em retiro de les meves funcions com a regidor de Cultura, Esports i Ensenyament», deia López.

«Són guerres i disputes entre partits a escala particular i només ens queda l'opció d'assumir el nou repte com a govern en minoria», deia l'alcaldessa d'Altafulla, Montse Castellarnau, després de conèixer la sortida d'Hèctor López de l'equip de govern.

Entre les opcions de què disposa Alternativa Altafulla per aconseguir una nova peça que completi la majoria per governar, hi és la d'intentar l'entrada de la regidora d'Ara Altafulla i una de les impulsores de la moció de censura, Natalia Sanz, a l'equip de govern. De moment, l'alcaldessa assumirà la cartera de Cultura i el regidor Jaume Sánchez, d'Esports.

tracking