Diari Més

Festa

Sant Miquel arriba amb el mercat, cultura popular i propostes musicals

Demà, Mont-roig dona el tret de sortida a la seva Festa Major, que s'allargarà fins diumenge

Un espectacle d'acrobàcies posarà el punt final a la festa.

Sant Miquel arriba amb el mercat, cultura popular i propostes musicalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d'un cap de setmana amb actes previs, Mont-roig encara, a partir de demà, els actes principals de la Festa Major de Sant Miquel. La normalitat torna a la programació d'actes que inclou propostes tradicionals i lúdiques per a totes les edats fins al diumenge. El Mercat de Sant Miquel, que se celebrarà el dissabte i diumenge als carrers del nucli antic de Mont-roig, és un dels principals reclams de la festivitat, que comptarà també amb diversos concerts, activitats gastronòmiques i infantils.

Demà es donarà el tret de sortida, amb la inauguració de la Casa de la Yoya, un nou equipament cultural fruit del llegat de l'activista artística M. Rosa Viladerbó, més coneguda com a Yoya. A les 8 del vespre, serà el torn del pregó, que enguany anirà a càrrec de la mont-rogenca Glòria Savall Solé, una persona molt implicada en el teixit associatiu de la localitat. La jornada finalitzarà amb l'actuació del duet musical Tina & Joe i la projecció del premiat film Alcarràs.

Els petits de la casa podran gaudir d'un matí d'inflables i jocs tradicionals al matí familiar que s'ha preparat per dijous. A la tarda, seran els joves qui tindran una cita a la pista d'estiu amb el paintball jove. La Carpa de les Festes, l'espai que acull bona part dels actes programa, serà l'escenari de la proposta Fem Impro, on els participants crearan in situ l'argument d'un espectacle d'humor en clau reivindicativa, feminista i LGTBIQ+. A partir de les 9, en aquest mateix indret, se celebrarà la Musclada popular, que estarà amenitzada pel concert que oferirà el grup Sorigen, en el qual presentaran els temes del seu darrer disc Radish Records. A més, cal sumar-hi que des de les 7 de la tarda s'obrirà a la carpa la zona foodtrucks, amb diverses propostes gastronòmiques per a sopar, que estaran disponibles dijous i divendres.

Els que vulguin ballar i donar-ho tot a la pista de ball han de reservar-se la nit de divendres. A les 8 del vespre, es podrà gaudir del concert de l'Orquestra Maravella i a partir de la mitjanit, del ball de Festa Major. El que encara no en tinguin prou, podran seguir de festa fins a les 5 de la matinada, amb la discomòbil. A aquesta cita, cal sumar-hi la festa jove, del dissabte.

Mercat i cultura popular

Les dues últimes jornades d'activitats programades presenten un programa farcit de propostes, entre les quals destaca el Mercat de Sant Miquel, que estarà obert de 9 del matí a 9 del vespre i comptarà amb parades d'artesania i gastronomia. Cal destacar que al voltant del mercat s'han organitzat activitats diverses com l'animació itinerant 1, 2, 3, rodant!, que el dissabte a la tarda recorrerà el mercat simulant que és una companyia de cinema que vol gravar l'última escena de la seva pel·lícula al mercat. Una altra proposta al voltant del mercat és l'espectacle de final de festa, de diumenge a la tarda, on uns personatges medievals faran un espectacle d'acrobàcies. A tot això, cal sumar-hi les propostes de cultura popular com la Ballada de Gegants de dissabte, la representació de Dames i Vells, ambdós dies o el Ball de Coques. El programa es completa amb el 3r Clínic de Ciclisme Femení de la FCC, un vermut 80's i l'espectacle musical de tribut al Rei Lleó, totes tres activitats organitzades per diumenge.

tracking