Diari Més

Societat

Alcover celebra la 20a edició de la Fira de Bandolers

Enguany es presentarà el nou gegant, Miquel Morell

Jordi Ribellas/Arxiu Municipal

Alcover celebra la 20a edició de la Fira de BandolersJordi Ribellas/Arxiu Municipal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcover serà, del 6 al 9 d'octubre, el centre de les trifulgues bandoleres. Durant la Fira de Bandolers, Morells i Voltors, els dos bàndols enfrontats, transportaran al visitant fins als segles XVI i XVII a través de diferents escenificacions teatrals, l'eix vertebrador de la Fira. La 20a edició compta amb més de 50 actes dirigits a tots els públics.

La Fira serà l'escenari escollit per donar la benvinguda a un nou gegant bandoler, en Miquel Morell, parella del també gegant, Pere Voltor. En companyia del Grup de teatre La Resclosa, la colla gegantera d'Alcover, els Trabucaires del Comú de Vila-seca i els grallers de La Riba i del Pit- Roig. La cita serà el dia 7 a partir de les 22 h.

Per altra banda, la Fira comptarà enguany amb un nou aparador: una part de l'ornament del Carrer Verdi del Mig, guanyador del concurs de guarniment de carrers de les Festes de Gràcia 2022, en què els bandolers també en són protagonistes i amb el Quixot de Cervantes com a eix principal. L'exposició estarà situada al voltant del portal de la Saura, el carrer Cosme Vidal i el raval del Carme.

El periodista Xavier Graset i Foraster serà l'encarregat de fer el pregó de la 20 edició el dissabte 8 d'octubre a les 11:30h a l'església Vella.

L'oferta gastronòmica s'amplia amb la incorporació de més tavernes bandoleres en diferents espais de la Vila: plaça Nova, església Vella, plaça del Portal, plaça Cosme Vidal i la Bretxa. A més, també cal sumar-hi la zona de foodtrucks al Portal.

La música i el ball també estaran presents en aquesta vintena edició amb dos concerts de fira a la plaça Nova, un, divendres, amb Allcovers i Cocktail Tributov; i l'altre, dissabte, amb La Cosa Nostra.

Durant la 20a edició de la Fira s'ha apostat per una cinquantena de propostes dirigides a tots els públics, on hi haurà noves representacions entre els bàndols dels Morells i els Voltors.

tracking