Diari Més

Lleure

Rècord històric de participants en les activitats de lleure durant aquest estiu al Camp de Tarragona

Com a novetat, l'ACJ ha ofert estades integrades a 70 infants i joves ucraïnesos d'entre 5 i 17 anys a Catalunya

La programació d'aquest any dels casals d'estiu a Reus s'ha ampliat.

Reus amplia l'oferta de lleure fins a mitjan agost amb més de 50 activitats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 32.585 persones han participat aquest estiu en les 664 activitats de lleure educatiu de la Direcció General de Joventut (DGJ) al Camp de Tarragona.Aquestes dades representen la xifra rècord de participants a l'estiu al Camp de Tarragona.

La comarca del Tarragonès és la que ha concentrat el nombre més alt de participants, amb un total de 11.205 infants i joves en 193 activitats. D'aquests, un 10.151 ho han fet en casals de vacances, seguits pels que han anat de colònies (948), camps de treball (58), acampades (30) i rutes (18).

La segueix el Baix Camp, que segons el registre són les segones en nombre de participants amb un total de 9.001 infants i joves repartits en 193 activitats.

Al Baix Penedès s'han notificat 92 activitats amb 5.010 participants i laConca de Barberà ha acollit 90 activitats de lleure educatiu amb 4.048 infants i joves.

A la comarca de l'Alt Camp s'hi han comptabilitzat 69 activitats on hi han assistit un total de 2.661 participants i al Priorat s'hi han registrat 27 activitats per a 660 infants i joves.

Colònies als albergs Xanascat

Pel que fa a les colònies de L'estiu és teu! organitzades per l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) als albergs de la Xanascat, els albergs del Camp de Tarragona han rebut un total de 871 infants, adolescents i joves de 5 a 16 anys.

Per albergs de la xarxa pública Xanascat, el que més participants ha rebut ha estat el de Coma-ruga (Baix Penedès), que és la instal·lació que més infants i joves ha rebut d'arreu de Catalunya, amb un total de 676 participants. El segueix l'alberg de l'Espluga de Francolí, amb 195 participants.

Com a novetat, l'ACJ ha ofert aquest estiu estades integrades a 70 infants i joves ucraïnesos d'entre 5 i 17 anys per garantir que els desplaçats a Catalunya per la guerra a Ucraïna poguessin participar de manera inclusiva de les activitats de lleure educatiu. Aquestes estades -que s'han dut a terme a Coma-ruga, Deltebre, La Molina i L'Escala- han estat becades al 100% amb un cost de 31.228€.

tracking