Diari Més

Tempesta

L'Ajuntament d'Altafulla buscarà ajuts per als veïns afectats per l'aiguat

Molts continuaven netejant ahir els seus habitatges i deixaven mobles i objectes fets malbé per l'aigua al carrer

Un veí d'Altafulla netejant casa seva i intentant salvar els mobles del menjador, on va entrar l'aigua divendres.

L'Ajuntament d'Altafulla buscarà ajuts per als veïns afectats per l'aiguatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crida ciutadana que va fer Altafulla dissabte per aconseguir voluntaris per posar a punt les escoles i llars d'infants després de la tempesta de divendres va ser tot un èxit ahir. «Primer han arribat una seixantena de persones, però han acabat sent vora 150, les que han respost a la crida», explicava ahir l'alcaldessa del municipi, Montse Castellarnau. Grans i petits –ja que molts alumnes van participar en la neteja del seu centre– van poder netejar els quatre equipaments. «Ens sentim molt orgullosos de la resposta del municipi», afegia l'alcaldessa.

Mentrestant, a alguns dels carrers més afectats per la tromba d'aigua que va baixar de muntanya cap a mar treballaven incansablement netejant garatges i baixos dels habitatges i deixant mobles i andròmines fets malbé al carrer. L'aigua intensa que va caure divendres va provocar inundacions significatives especialment a Baix a Mar, on els carrers Jaume I , Via Augusta, Via Hercúlia, passeig de Botigues de Mar i carrer Enviada van quedar totalment impracticables. L'aiguat va provocar inundacions en desenes de pàrquings particulars.

«Encara no hem fet el recompte, però, segur que continuaran sortint més desperfectes aquesta setmana. Hem d'estudiar si podem demanar que es declari zona catastròfica. En qualsevol cas, buscarem subvencions d'on sigui per ajudar els veïns afectats. La delegada del govern ja ens va informar que la part finalista del PAM es pot canviar», explicava ahir Castellarnau.

«A la via Augusta hi havia una vintena de vehicles amb l'aigua fins al sostre», afirma.

L'Ajuntament d'Altafulla va demanar ahir al Consell Comarcal del Tarragonès que el servei de recollida d'andròmines també es faci avui. Les bombes d'aigua continuaven treballant ahir per evacuar tota l'aigua dels habitatges i els veïns seguien traient mobles al carrer i netejant el fang.

Els 160 litres per metre quadrat que van caure a Altafulla divendres també van provocar greus afectacions a la façana marítima, on es van descalçar estructures com les dutxes, els accessos i un dels dos mòduls del servei de socorrisme que, tot i que acabava ahir la temporada, dissabte finalitzava el servei.

Salou busca espais alternatius pels equips esportius

L'Ajuntament de Salou està buscant alternatives per tal que tots els clubs i escoles que entrenaven al Pavelló Salou centre després que la tempesta de divendres inundés les instal·lacions. «Mirarem escoles, instituts i fins i tot hem trucat a algun ajuntament proper per oferir espais d'entrenament», explicava ahir el regidor d'Esports Dani López. Ahir es va traure l'aigua de les instal·lacions de la piscina municipal i de la sala de màquines i l'Ajuntament avaluarà avui si demà és possible la seva reobertura.

El parquet del Pavelló de Ponent va quedar parcialment afectat per l'aigua i avui una empresa ha d'eixugar tota l'aigua que va penetrar a sota del mateix. «Veurem si hi pot haver activitat demà...», deia López. Durant el cap de setmana s'ha tret tota l'aigua que es va filtrar a les escoles i a edificis com l'Ajuntament i el TAS. «S'ha d'avaluar quines afectacions hi ha hagut a portes i mobiliari de fusta», afegia ahir el regidor de Manteniment, Pedro Madrona.

L'Ajuntament d'Altafulla buscarà ajuts per als veïns afectats per l'aiguatGerard Martí

L'Ajuntament d'Altafulla buscarà ajuts per als veïns afectats per l'aiguatCedida

tracking