Diari Més

Vímbodí i Poblet

Demostracions en directe, un mercat d'artesania i activitats familiars durant la VIII edició del Vitrum

La Festa del Vidre Artesà recupera l'esperit de festa d'abans de la pandèmia i torna al carrer sense restriccions

La 6a edició del Vitrum també ha inclòs actuacions musicals.

Vitrum clou la 6a edició amb una alta afluència de públic i una gran varietat d'actesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vimbodí i Poblet acollirà aquest cap de setmana la VIII edició de la Festa del Vidre Artesà, Vitrum. L'esdeveniment enguany recupera la normalitat total després que l'any passat hi hagués restriccions d'aforament a causa de la covid-19. Com cada any, les persones visitants podran gaudir de demostracions d'elaboració de peces de vidre en diferents tècniques, dels reconeguts mestres vidriers Ferran Collado, Igor Obeso, Luis Machi, Antonio Fernandez i Rafa Abdon, el mestre vidrier del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.

Durant la festa, també es podrà visitar el mercat d'artesania, així com també participar de diferents activitats infantils i familiars: tallers d'aquafonia, espais creatius, contacontes, espai de joc amb vidre; conèixer el municipi a fons amb visites guiades o també visitar l'exposició Passat, present i futur de la cistelleria, d'Anna Sínia, un material molt lligat al vidre.

No hi faltaran el VIII Concurs de beure amb porró amb estil i, la proposta d'aquest any, la trobada de porrons al carrer de les Abraçades; la presentació i Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania On the Road; el Vitrumusical2022 amb Mirades genètiques, un diàleg musical amb Josep Mateu i Josep Mateu i Besora; i conferències entorn a l'art del vidre. Tots aquests actes, acompanyats d'esmorzars populars i vermuts musicals. Altres activitats seran el recorregut selfie #vitrum2022, per conèixer diferents punts d'interès del municipi o la cercavila del Grup de Grallers i Geganters 'La Palanca'.

La VIII edició de Vitrum es podrà visitar a partir de dissabte a les 10.00h, mentre que l'obertura oficial, a càrrec de Teresa Pallarès, delegada del govern de la Generalitat a Tarragona, serà a les 11.00h, a la plaça Major, que clourà amb una visita a tots els espais de la festa i la signatura del llibre d'honor del municipi. Diumenge, Tomàs Molina, cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, serà nomenat Vidrier d'Honor de la VIII Festa del Vidre Artesà, en un acte que tindrà lloc a les 12.00h, a les Fonts del Gorg.

El programa complet es pot consultar a la web del Museu i Forn del Vidre i a la de l'Ajuntament.

tracking