Diari Més

Platges

Creu Roja atén 2.400 persones a les platges tarragonines durant l'estiu

L'entitat acaba la temporada amb menys rescats i més prevenció on presta el servei de vigilància, salvament i socorrisme

La major part de les assistències realitzades han estat de caràcter sanitari.

Creu Roja, socorristesCreu Roja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creu Roja ha tancat la temporada amb un total de 29.461 intervencions a les platges de la demarcació de Tarragona. Durant aquest estiu l'entitat ha registrat un descens en el nombre de rescats als municipis on presta el servei de vigilància, salvament i socorrisme, fruit, en gran part, del bon estat de la mar i de la tasca de prevenció realitzada pel personal de l'organització a peu de platja.

En tot l'estiu els socorristes han efectuat un total de 23 rescats a les platges de la demarcació, mentre que l'any passat se'n van arribar a fer prop de 70.No obstant això, el total de persones ateses per Creu Roja a les platges ha crescut respecte a l'any anterior, arribant a les 2.393. Aquest increment s'explica per la majorafluència en aquest primer estiu post pandèmia i la major presència de meduses a causa de l'augment de temperatures.

La majoria de les assistències realitzades, un total de 2.184, han estat de caràcter sanitari, relacionades amb picades, ferides, contusions, luxacions i altres cures. A més d'aquestes atencions en primers auxilis, s'han dut a terme 158 assistències de caràcter social, concretament, 25 intervencions amb infants i persones grans extraviades i més de 130 serveis d'acompanyament a persones amb mobilitat reduïda per poder gaudir del bany (amb cadires amfíbies o préstec de crosses). Per altra banda, l'entitat ha fet un total de 28 evacuacions a centres sanitaris i 49 assistències a embarcacions amb algun tipus de problema.

El bon estat de la mar durant tot l'estiu (la bandera verda ha onejat a les platges de la demarcació en un 79% dels casos) ha permès augmentar de manera notable la tasca preventiva dels socorristes a peu de platja. Així doncs, el personal de salvament i socorrisme de l'entitat ha efectuat més de 27.000 avisos i recomanacions a banyistes i embarcacions al territori.

La Creu Roja ha gestionat aquest estiu 19 platges de 4 poblacions a la demarcació de Tarragona (Tarragona ciutat, l'Ametlla de Mar, L'Ampolla i Deltebre), amb un total de 28 llocs de socors i 87 professionals (entre socorristes, patrons d'embarcació, coordinadors, logistes i tècnics d'emergències sanitàries).

Junior Lifeguard Program

Per primera vegada, aquest estiu s'ha desenvolupat a Tarragona el Junior Lifeguard Program, una iniciativa pionera a tot l'Estat que té l'objectiu d'apropar a joves d'entre 14 i 17 anys el món del salvament i el socorrisme a través d'activitats de caràcter lúdic i formatiu.

Durant tres setmanes un grup de 16 joves van poder viure en primera persona l'experiència de treballar com a socorristes, alhora que adquirien coneixements teòrics i pràctics de la mà de formadors de l'entitat i professionals en actiu.

Des del Servei de Salvament i Socorrisme es va detectar un alt nombre d'incidències en aquest perfil d'edat, motiu pel qual es va considerar convenient poder explicar als joves de manera directa quins són els perills que hi ha a les platges i com s'han de comportar per evitar-los, alhora que descobreixen un nou món professional en què poden treballar en un futur.

En aquest sentit, Creu Roja Tarragona ja ha obert les inscripcions del Certificat de Professionalitat de Socorrisme en espais aquàtics naturals, 100% subvencionat pel Servei Català d'Ocupació (SOC). Una titulació oficial que acredita a les persones per poder treballar com a socorristes en platges i espais aquàtics naturals.

tracking