Diari Més

Municipal

Salou substituirà per LED les lluminàries de l'avinguda Pla de Maset i de Covamar

Gràcies a aquesta actuació, es reduirà el consum d'electricitat, fins a 65.203 KWH, anualment i s'estalviaran fins a 16.952,94 euros, cada any

Imatge de l'avinguda Pla de Maset de Salou.

Salou substituirà per LEDS les lluminàries de l'avinguda Pla de Maset i de la urbanització CovamarAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament deSalousubstituirà leslluminàriesde l'avinguda Pla de Maseti de laurbanització Covamar, per tecnologia LED, en el marc de l'adhesió a l'acord marc de serveis i subministrament d'elements d'eficiència energètica en l'enllumenat públic amb destinació a les entitats locals de Catalunya, subscrit amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM), aprovada, aquest migdia, per la Junta de Govern Local. En concret, es canviaran 211 punts de llum de l'avinguda Pla de Maset, i 120, a Covamar. Així mateix, s'instal·laran allotjaments per tal que, en un futur, es puguin col·locar nodes (punts de connexió dins d'una xarxa), per poder telegestionar aquests llums.

Gràcies a aquesta actuació, s'aconsegueix reduir el consum d'electricitat, fins a 65.203 KWH, anualment; així com, també, es rebaixen les emissions a l'atmosfera de diòxid de carboni (CO2), en 46 tones. A més, s'estalviaran fins a 16.952,94 euros, cada any.

L'acord marc amb l'ACM, al qual s'adhereix l'Ajuntament, facilita l'optimització i estalvi de recursos, envers de realitzar una licitació convocada, de forma individual. Cal dir que aquestes substitucions de lluminària seran realitzades per les empreses Citelum Ibérica SA i Novatilu SL, pel preu de 82.414,72 euros, IVA inclòs.

L'alcaldePere Granadosha manifestat que «la nostra voluntat és que Salou esdevingui una ciutat moderna, intel·ligent i sostenible», i «aquesta acció que es durà a terme és essencial per aconseguir-ho».

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies,Jesús Barragán, ha assenyalat que «la substitució d'aquestes lluminàries ens permetrà millorar el seu funcionament i manteniment», atès que «algunes ja estan obsoletes». Barragán ha recordat que «aquesta acció és una continuació de les actuacions ja iniciades per l'Equip de Govern a l'avinguda de Carles Buïgas, on s'ha instal·lat llums LED, amb telegestió».

Projecte Salou Smart Turístic

D'altra banda, Salou treballa en el projecte 'Salou Smart Turístic', cofinançat pel Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital, a través de l'empresa pública Red.es, i amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Cal destacar que un dels eixos d'aquest projecte és la sostenibilitat, que també contempla la implementació d'un sistema de telegestió de l'enllumenat públic i renovació de lluminàries LED, al frontal marítim dels passejos Miramar i Jaume I, on hi ha fins a 928 punts de llum de diferents tipologies. Amb aquesta actuació, es pretén aconseguir una millora energètica, estalvi econòmic, simplificació en la gestió de la il·luminació i la detecció d'incidències.

tracking