Diari Més

Societat

Les colles de Valls i el campanar de Sant Joan, protagonistes del cartell de Santa Úrsula

Els vallencs Medir Cucurull i Xavier Cendrós de l'Aparador Estudi Creatiu són els autors de la imatge gràfica

Imatge del cartell de Santa ürsula 2022.

Les colles de Valls i el campanar de Sant Joan, protagonistes del cartell de Santa ÚrsulaAjuntament Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vallencs Medir Cucurull i Xavier Cendrós, membres de l'Aparador Estudi Creatiu, han creat la imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula de Valls.

En la imatge hi apareix una pinya, el fonament de qualsevol construcció castellera, com a protagonista. Una pinya metafòrica, fruit del pi pinyoner, tintada amb els colors de les dues colles vallenques, el vermell de la Colla Joves Xiquets de Valls i el rosat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, tal i com se situen a la plaça del Blat per les diades. Santa Úrsula, a Valls, és sinònim de castells.

A la imatge, sobre aquest fonament, en pla zenital, també s'hi situa la planta del campanar de Sant Joan de Valls. Una nova perspectiva d'aquest emblemàtic monument que, enguany, celebra els 125 anys de la seva inauguració.

Els creatius

L'Aparador Estudi Creatiu neix el 2014 arrel de la trobada entre L'Aparador Arquitectes (fundat el 2012) i Medir Cucurull Fotografia. Han desenvolupat diferents projectes: exposicions, espais efímers, intervencions artístiques, murals on en moltes ocasions es difuminen els límits de l'arquitectura, el disseny, la fotografia i les diferents activitats on col·laboren els membres de L'Aparador Estudi Creatiu.

Des del 2016 han estat col·laborant amb l'organització i el disseny de les edicions de Florits. Art al Barri, de l'Associació de veïns del Centre històric de Valls i des del 2019 també amb una intervenció mural anual. A partir del 2017 comencen a dissenyar i produir una línia de marxandatge sota la marca OLI molt vinculada als esdeveniments festius de Valls: el seguici popular vallenc, la calçotada, els castells o diferents elements de la cultura i el patrimoni de Valls.

tracking