Diari Més

Societat

Roda de Berà reacciona contra el tancament de la Deixalleria als petits industrials i autònoms

L'empresa FCC Medio Ambiente ha pres la decisió, de forma unilateral, incomplint el Reglament regulador de la gestió

Imatge del cartell on l'empresa prohibeix l'ús de la Deixalleria als petits industrials i autònoms.

Roda de Berà reacciona contra el tancament de la Deixalleria als petits industrials i autònomsAjuntament de Roda de Berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde Pere Virgili ha enviat aquest matí una carta adreçada a l'empresa FCC Medio Ambiente, adjudicatària de la gestió de la Deixalleria supramunicipal de Roda de Berà, la qual dona servei als usuaris de Bonastre, Creixell, la Pobla de Montornès i Roda de Berà.

En la missiva, l'Alcalde els demana que es doni un pas enrere en la decisió adoptada des del passat dijous de prohibir l'accés al servei a autònoms i petites empreses i que es retirin els cons i el cartell en el qual s'informa que aquests usuaris no hi poden accedir. L'empresa va prendre aquesta decisió de forma unilateral, sense esperar a rebre resposta del Consell Comarcal del Tarragonès, titular de les instal·lacions, i sense informar l'Alcalde, qui es va assabentar de la nova mesura el passat dilluns arran de les queixes dels industrials de Roda.

Aquesta, incompleix els plecs de condicions de l'adjudicació així com el Reglament regulador de la gestió i ús de les deixalleries supramunicipals que gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès, el qual indica que «podran fer-ne ús els comerços, oficines i indústries que disposin de llicència d'activitat econòmica [...] sempre i quan no comptin amb més de tres treballadors més el patró». Al Reglament també s'especifiquen les quantitats màximes per dia acceptades.

Finalment, el Consell Comarcal del Tarragonès és l'únic òrgan competent per a modificar aquest criteri, tot donant tràmit d'audiència als municipis afectats. La Deixalleria supramunicipal ofereix un servei fonamental perquè tant les famílies com els autònoms i petites empreses puguin gestionar els residus voluminosos.

«Impedint l'accés a la Deixalleria a aquests usuaris l'únic que s'aconseguirà és que els camins rurals s'omplin de runa, andròmines i brossa, i des de l'Ajuntament no podem permetre que això succeeixi», ha assegurat Pere Virgili. És per això que, si abans d'aquesta nit els responsables de FCC Medio Ambiente no restableixen la normalitat, l'Ajuntament prendrà les accions legals necessàries.

tracking