Diari Més

Llibres

Arriba el primer manga de no-ficció

Ooso Editorial, amb seu a Prades, va presentar a la Setmana del Llibre en català aquesta novetat, pionera a l'Estat

Olga Resina, responsable d'Ooso, a la Setmana del Llibre en Català.

Arriba el primer manga de no-ficcióCristina Serret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat divendres a la tarda es presentava, a la Setmana del Llibre en Català, el primer manga de no-ficció editat al nostre país. Al darrere de la iniciativa hi ha Ooso Còmics, amb seu a Prades, que un cop més mostra la seva capacitat visionària a l'hora d'oferir manga al públic català. Ja ho van fer traduint algunes de les obres clàssiques del gènere, com Mazinger Angels o Cuttie Honey. Ara, han fet una nova aposta per oferir continguts que, al Japó, estan sent tot un fenomen. Així ho explica Olga Resina: «La col·lecció d'X-Venture és una sèrie que forma part del sistema educatiu de les escoles japoneses, ho fan servir com a recurs a les aules». Es tracta d'una col·lecció que, amb el format de manga, ofereix als lectors continguts divulgatius. Concretament, els de la sèrie El cos en crisi, que és la que està publicant Ooso, tracta sobre el cos humà.

Les aventures, explica l'editora, arrenquen quan, de cop i volta, el doctor Darwin cau malalt i un grup d'alumnes troben la manera d'introduir-se en el seu cos. Així podran explorar-lo i mirar de trobar la causa que ha fet emmalaltir el seu amic. Les aventures estan explicades de manera que es pot fer una doble lectura, més a fons, amb unes pàgines especials plenes d'informació, o més lúdica, simplement llegint les aventures de colla.

Segons l'Olga, aquest és un segon motiu pel qual van escollir aquesta col·lecció: «És per a totes les edats, perquè cada lector pot escollir si adquireix més o menys coneixements». Finalment, assegura l'Olga, un tercer argument de pes per optar per aquesta sèrie va ser comprovar que es tracta d'una col·lecció d'actualitat, fet que ve determinat per la presència del coronavirus en la història.

El cos en crisi es publicarà a l'Estat espanyol en tres llengües: català, castellà i euskera. «A més de ser el primer manga divulgatiu publicat en català i castellà, resulta que també serà el primer manga que s'edita en euskera», detalla orgullosa l'Olga.

La sèrie consta de tres volums. El primer, dedicat als aparells respiratori i digestiu, ja està disponible. Les altres dues entregues estaran dedicades al sistema circulatori i al sistema nerviós i el cervell. Amb el primer s'ofereix, a més del manga, un peluix que representa el coronavirus.

Imatge de 'El cos en crisi', el primer manga de no-ficció.

Arriba el primer manga de no-ficcióCristina Serret

tracking