Diari Més

Policial

Denunciats per accedir a espais protegits de les platges de Torredembarra i Creixell

Des de feia setmanes, els Mossos estaven duent a terme un dispositiu especial de vigilància d'aquest espai

Una agent de la URMA fent tasques de vigilància.

Denunciats per accedir a espais protegits de les platges de Torredembarra i CreixellMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Camp de Tarragona van denunciar sis persones per no respectar la prohibició d'accés que protegeix l'Espai d'Interès Natural (EIN) de les platges de Torredembarra i Creixell.

Des de feia setmanes, la URMA estava portant a terme un dispositiu especial de vigilància d'aquest espai. Un dispositiu que donava resposta a les informacions rebudes pels mossos sobre les conductes d'algunes persones que accedien a l'espai protegit i amb les seves conductes estaven malmetent l'espai natural.

El Pla Especial que regula aquests espais permet únicament als visitants circular pels camins, les àrees i les infraestructures expressament habilitades, amb la finalitat de protegir els seus valors naturals i paisatgístics.

Un dels principals objectius és justament la defensa de les diferents espècies reproductores protegides, com el Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), ocell declarat en perill d'extinció, o diversos tipus de sargantana en règim de protecció especial, així com la preservació de flora com l'espècie Sempreviva menuda (Limonium girardianum), catalogada com a amenaçada per la normativa catalana.

Durant el patrullatge específic a la zona, els agents van localitzar i denunciar les sis persones per no respectar la prohibició d'accés. S'ha de tenir en compte que l'incompliment de les obligacions i les prohibicions establertes en el marc de les normes dels plans de protecció del medi natural i del paisatge que recull la Llei 12/1985 de 13 de juny, d'espais naturals, contempla sancions d'entre tres-cents i tres-mil euros.

D'altra banda, també es vigila l'accés d'animals domèstics a la platja dels Muntanyans, que es troba prohibit per la normativa municipal.

tracking