Diari Més

Confisquen dos gossos de raça perillosa al seu propietari per estar en condicions d'insalubritat

Els animals presentaven paràsits, pesaven poc i estaven permanentment lligats

Imatge d'un dels gossos intervinguts.

Confisquen dos gossos de raça perillosa al seu propietari per estar en condicions d'insalubritatGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Seprona ha confiscat a Valls dos exemplars canins, un American Staffordshire Terrier i un Pitbull, per trobar diverses deficiències en la cura i l'estat dels gossos. Els gossos han estat posats sota tutela de la protectora d'animals Spac Torredembarra.

Els animals es trobaven en un estat de salut impropi per a la seva edat i característiques. Els gossos tenien nombrosos paràsits a la seva pell, baix pes i van mostrar durant la inspecció una evident apatia i manca de mobilitat. A més, es va observar una quantitat considerable d'excrements al seu voltant, cosa que va evidenciar la manca de cures que tenien.

La persona responsable dels animals, de la localitat de Valls, no tenia llicència per a la tinença de gossos potencialment perillosos, d'assegurança de responsabilitat civil i a més, els animals no es trobaven censats al registre municipal d'animals de companyia. Tampoc hi havia senyalització que advertís de la presència de gossos potencialment perillosos i no es mantenia els animals sota custòdia en condicions higienicosanitàries amb les cures i atencions necessàries d'acord amb les necessitats fisiològiques i característiques pròpies de la seva raça.

Per tot això, els agents del Seprona van procedir a denunciar els fets. La persona responsable de la cura dels animals va manifestar que no disposava dels recursos per esmenar les deficiències en què s'incorrien. Els animals van ser posats en mans d'una protectora d'animals de Torredembarra, amb la col·laboració del tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls.

La Guàrdia Civil té a disposició del ciutadà el telèfon 062 per comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o qualsevol afectació o dany al medi ambient.

tracking