Diari Més

Societat

Els veïns de Cunit prendran part en l'execució del pressupost municipal

Qualsevol persona vinculada al municipi podrà participar en aquest procés que s'obrirà el dia 16

Per facilitar el màxim d'informació s'han convocat tres trobades.

Els veïns de Cunit prendran part en l'execució del pressupost municipalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 16 de setembre s'obrirà el procés de pressupostos participatius que promou la regidoria de Participació ciutadana de l'Ajuntament de Cunit amb l'objectiu d'involucrar de manera directa els veïns en el debat i la presa de decisions respecte l'execució d'una part del pressupost municipal. Aquest any es destinen 300.000 euros –150.000 del pressupost de 2023 i 150.000 del pressupost de 2024– a projectes d'inversions. Per a informar del procés i presentar les propostes s'ha enviat a les llars del municipi un díptic amb un formulari de presentació de propostes.

Del 16 de setembre al 16 d'octubre, totes les persones vinculades al municipi, sense necessitat d'estar empadronat, les entitats i col·lectius locals podran presentar un màxim de dues propostes, a través dels canals Decidim Cunit, les sessions informatives i de debat, l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i les bústies ubicades al Casal Muncipal, al CC Cal Cego, a la Biblioteca, a l'Espai Jove, al Casal de la Gent Gran, a l'Oficina de Turisme i als punts de dinamització.

Amb l'objectiu de facilitar el màxim d'informació sobre aquest procés també s'han organitzat tres trobades, amb el suport de la consultora Ceres, en les quals s'atendran els dubtes i suggeriments que hi pugui haver i es promourà una reflexió i debat col·lectiu sobre les necessitats del poble i possibles propostes d'inversió per donar-hi resposta.

Durant els mesos d'octubre i novembre es farà una valoració tècnica inicial de les propostes presentades i, entre el 18 i 25 de novembre, tindrà lloc el Fòrum ciutadà, una sessió de debat i priorització de les propostes validades. Durant el gener i febrer de l'any vinent hi haurà la valoració tècnica i econòmica de les propostes finalistes fins arribar al mes de març.

En aquest moment, del 6 al 26, es farà la votació final dels projectes. A finals de març i fins a principis d'abril es presentararan els resultats i la valoració del procés. Finalment, l'execució dels projectes i el seu seguiment serà al període comprès entre el mes de juny i desembre de l'any 2024.

tracking