Diari Més

Policial

Detenen el segon implicat en la crema d'un vehicle de la Policia Local de Valls

També està detingut per dos requeriments policials per robatoris amb força a les Borges Blanques

Un home va ser detingut aquest dijous com a pressumpte autor de l'incendi d'un cotxe policial.

Queda en llibertat un dels dos detinguts pels incidents dels darrers dies a Valls@CarlesHeredia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut avui un home de 18 anys com a presumpte autor d'un robatori furt d'ús de vehicle, la crema d'un vehicle de la Policia Local de Valls i dos requeriments policials per robatoris amb força a les Borges Blanques.

Aquesta detenció se suma a les de dijous passat quan els Mossos, en col·laboració amb la Policia Local de Valls, van detenir dos homes de 29 i 38 anys, com a presumptes autors dels delictes de robatori furt d'ús de vehicles, robatori amb violència, robatori amb força, danys i conducció temerària. Un d'ells, de 29 anys a qui li constaven quatre ordres de detenció, ha ingressat a presó. L'altre, de 38 anys, amb una ordre de detenció va quedar en llibertat amb càrrecs.

Aquestes detencions són el resultat d'un treball policial iniciat a principis del mes d'agost arran de diversos fets delictius a les demarcacions de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Baix Camp. L'element en comú era un home identificat per la policia per la seva perillositat, el qual seria el responsable d'un seguit de robatoris de vehicles per posteriorment utilitzar-los per cometre robatoris violents o robatoris amb força mitjançant l'encastament.

Després de cometre els robatoris, els sospitosos cremaven amb un líquid inflamable els cotxes utilitzats per intentar esborrar indicis de la seva autoria. A més, destaca que, tot i no haver disposat mai del permís de conduir, en tots els fets investigats un d'ells era l'encarregat de posar-se al volant i conduïa de forma temerària posant en risc la resta d'usuaris.

Prova d'això, va ser un dels darrers robatoris furt d'ús de vehicle que va cometre a Valls el passat 28 d'agost. Quan, en ser detectat per la policia, va accedir al passeig de l'Estació amb el cotxe i els vianants i usuaris de les terrasses van haver de fugir per no ser atropellats.

Durant la investigació, els mossos van poder acreditar que el detingut de 29 anys estava relacionat amb 15 robatoris o furt d'ús de vehicles a Reus, Valls, les Borges Blanques i l'Espluga de Francolí; tres robatoris amb força en un bar i dues benzineres a Alcover, Reus i la Selva del Camp; dos robatoris amb violència i intimidació a benzineres a Vilaverd i Reus.

A més, la investigació continua oberta i els mossos analitzen altres fets on el sospitós podria estar també relacionat. En aquest sentit, la investigació va poder determinar que l'home era un dels dos autors que van cremar un vehicle de la Policia Local de Valls el passat 29 d'agost.

Es tracta d'un lladre multireincident amb un historial delictiu de fins a 30 detencions. De resultes de les darreres investigacions es desprèn que el detingut té una alta habitualitat en tota mena de delictes contra el patrimoni a tot el Camp de Tarragona i algunes comarques de la plana de Lleida.

Dijous passat, el sospitós hauria robat un vehicle a les Borges Blanques que va abandonar a l'Espluga de Francolí. Allà hauria sostret un segon vehicle que va utilitzar per cometre un robatori amb intimidació en una benzinera de Valls on també va intimidar un client per sostreure-li diners i a un treballador per robar-li el seu cotxe amb el que va fugir del lloc. Aquests delictes els va cometre amenaçant les víctimes amb un ganivet de grans dimensions.

Quan els mossos van detectar-lo a la població de Valls, van establir un gran dispositiu policial amb la participació de la Policia Local, agents de seguretat ciutadana de diverses comissaries de la Regió Policial Camp de Tarragona, agents de l'ARRO, de trànsit i el suport de l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra.

Aquest dispositiu es va saldar amb dues detencions entre les que es trobava el principal sospitós i un altre home de 38 anys. Aquest segon va passar a disposició l'endemà i va quedar en llibertat amb càrrecs.

La investigació va continuar i avui dilluns els mossos han detingut un tercer multireincident. Es tracta d'un home de 18 anys que, juntament amb el de 29 anys, va robar un vehicle i van cremar el cotxe de la Policia Local de Valls. A més, també està detingut per dos requeriments dels mossos a les Borges Blanques per un delicte de robatori furt d'ús de vehicle i un robatori amb força a interior de vehicle comès el passat 26 d'agost.

El detingut de 29 anys va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Valls ahir diumenge i el jutge en va decretar el seu ingrés a presó. El detingut de 18 anys passarà a disposició durant les properes hores.

Moment en que el vehicle puja al mig del passeig de l'Estació.

Persecució a gran velocitat pel passeig de l'Estació de Valls@antiradarcatala

tracking