Diari Més

Policial

Desmantellen una estació irregular de càrrega de bombones de buceig a la Selva

El lloc mancava dels elements de seguretat i de les autoritzacions corresponent

Se localizaron más de 50 botellas y dos compresores de aire comprimido.

Desmantellen una estació irregular de càrrega de bombones de buceig a la SelvaGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Especialistes en Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona van tenir coneixement que un club de busseig de la província podria estar cometent diverses irregularitats relacionades amb els requisits necessaris per al desenvolupament de la seva activitat, especialment pel que fa al procés de recàrrega de les bombones daire comprimit. Després de les investigacions oportunes es va poder comprovar que l'activitat de recàrrega s'estava desenvolupant a una finca de la Selva del Camp.

El passat 1 de setembre agents del Seprona, acompanyats d'Inspectors de la Generalitat de Catalunya del Departament d'Empresa i Treball i també del Departament d'Acció Climàtica es van presentar al lloc.

Després d'una inspecció es van confeccionar un total de quatre actes d'actuació, en haver-se evidenciat irregularitats greus, constatant l'existència d'un centre de recàrrega clandestí format per dos compressors d'aire comprimit i de més de cinquanta ampolles de submarinisme de capacitats i gasos diferents. No hi havia cap tipus de documentació sobre inscripcions, manteniment i registre de les seves inspeccions periòdiques obligatòries. A més, les instal·lacions no tenien accessoris o elements de seguretat necessaris per a l'activitat de recàrrega de gasos, com ara extintors i material de protecció contra incendis, elements essencials en cas d'accident.

Cal tenir en compte que, encara que el cos humà necessita oxigen per viure, en ambients de molta pressió i profunditat l'oxigen pot arribar a ser tòxic, i és essencial l'ús d'ampolles homologades que continguin una barreja precisa de determinats gasos en proporcions i pressions concretes. El perill per al bussejador que es deriva d'una activitat de recàrrega inadequada és el principal motiu de la seva estricta regulació.

La Guàrdia Civil desenvolupa activitats preventives als centres i entitats vinculades amb l'entorn marítim i supervisa regularment que els mitjans i els elements utilitzats pels centres o clubs de busseig hagin estat revisats i inspeccionats oportunament i amb regularitat per un centre degudament certificat per realitzar aquest tipus. activitats.

tracking