Diari Més

La Pobla de Montornès celebra la Festa Major amb una vintena d'actes

Dimarts es donarà el tret de sortida i s'allargarà fins al diumenge

La Pigota no faltarà en cap dels actes del Seguici i el correfoc.

La Pobla de Montornès celebra la Festa Major amb una vintena d'actesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada de festes major segueix en ple setembre al Camp de Tarragona. La setmana vinent serà el torn de la Pobla de Montornès, que del 6 a l'11 de setembre celebra la seva festivitat estival. El pròxim dimarts es farà la plantada de bèsties a l'escola els Ametllers, per a tenir-ho tot a punt per a l'endemà. El dimecres 7, es podrà gaudir del pregó, que enguany anirà a càrrec de l'Associació de veïns i veïnes de Poblamar. Tot seguit, es farà la presentació de la colla infantil de la Pigota i en acabar serà el despertar de les bèsties, que oficialment donarà el tret de sortida a la Festa Major.

La tradició serà la protagonista el dijous 8. Els grallers Puigperdiguers de la Pobla despertaran a tots els veïns amb les matinades. Ja al migdia es viurà l'anada a l'ofici de la corporació municipi i el seguici popular i a la 1 s'oficiarà la missa en honor a Santa Maria. El dia s'arrodonirà amb partides simultànies d'escacs a la tarda i una cantada d'havaneres amb el tradicional rom cremat a la plaça de la Bassa a càrrec dels Pescadors de l'Escala.

De cara al pròxim divendres, s'han preparat activitat d'educació ambiental pels alumnes de l'escola a l'entorn de l'Ermita de la Mare de Déu de Montornès. Els més menuts seguiran passant-s'ho pipa a la tarda amb la festa infantil a la plaça de la Bassa, amb rocòdrom i tirolina. I ja a la nit, els joves podran ballar sense parar amb el Va Parir Tour de FlaixBac, que donaran la benvinguda als actes de cap de setmana. Dissabte 10 es viuran alguns dels actes més destacats del programa de festes amb l'exhibició castellera del Baix Gaià, amb els Xiquets de la Torre i els Castellers d'Altafulla, el correfoc i el concert ball amb l'orquestra Cimarron.

L'11 de setembre serà l'últim dia de festa. Començarà amb l'esmorzar popular i la bicicletada. Durant el matí també es farà la lectura del manifest de la Diada, sardanes amb la Cobla Reus Jove i una degustació de vins. A la tarda, es podrà gaudir de la festa de final de temporada de la piscina i de l'obra de teatre, Daltabaix i d'un monòleg amb el còmic David Sas.

tracking