Diari Més

Ajuts

La Pobla promou l'ocupació amb una nova campanya d'incentius

El consistori ofereix ajuts de fins a 8.000 euros per a la creació de noves empreses

sso

La Pobla promou l'ocupació amb una nova campanya d'incentiusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha decidit renovar la campanya municipal d'incentius a empreses i emprenedors per a la promoció de l'ocupació, una iniciativa sorgida arran de la pandèmia com a mesura per pal·liar els efectes econòmics i laborals que se'n van derivar i que, ara, torna per seguir impulsant la creació d'ocupació al municipi.

Així, el consistori pobletà ha donat llum verda a una campanya destinada a persones treballadors, autònoms i empreses, i que inclou dos àmbits d'actuació. D'una banda, la creació de noves empreses o de noves persones emprenedores al municipi, que rebran un ajut econòmic directe per tirar endavant el seu projecte empresarial. La finalitat d'aquesta modalitat és «oferir una sortida professional a les persones empleades o en situació d'atur que vulguin convertir- se en emprenedors», tal i com explica l'alcalde de la Pobla, Joan Maria Sardà. En aquest àmbit, els ajuts són de fins a 6.000 euros per a noves empreses sense establiment o local obert al públic, i de fins a 8.000 euros en aquells casos en els quals sí que hi ha establiment o local obert al públic. En ambdós casos, el compromís dels beneficiaris ha de ser mantenir l'activitat durant un any, com a mínim.

Pel que fa a la contractació de persones empadronades al municipi i que es trobin en situació d'atur, també s'ofereix un ajut econòmic directe. En aquest cas, la subvenció distingeix fins a sis modalitats diferents per a contractacions de persones menors o majors de 50 anys, amb barems que van des dels 600 euros mensuals –amb un màxim de 4.800 euros anuals– en el cas de contractes per un mínim de 3 mesos a jornada completa, fins als 19.200 euros d'ajut directe en els casos de contractació indefinida a jornada completa d'una persona major de 50 anys.

Els emprenedors i empresaris interessats a beneficiar-se d'aquesta iniciativa municipal poden presentar les seves sol· licituds a través del Registre General de l'Ajuntament, ja sigui de manera presencial a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o bé telemàtica, a la Seu electrònica municipal i sempre amb posterioritat a la contractació dels treballadors o a la implantació de la nova activitat al terme municipal. L'Ajuntament mantindrà obert el termini de sol·licituds fins al pròxim 15 de novembre.

tracking